avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... stagiatura se plateste?cat se plateste la barou ?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

stagiatura se plateste?cat se plateste la barou ?

dupa examen ce se intampla?este un forum de discutii,trebuie sa faci stagiatura la orice avocat ?acesta se remunereaza de catre stagiar?cat se plateste la barou?bucuresti?mersi
Cel mai recent răspuns: Alina Borza , Avocat 18:20, 25 Iulie 2011
Orice avocat definitiv, care are 7 ani de cand are aceasta titulatura va poate lua ca stagiar. In privinta platii in perioada de stagiu, in contract se precizeaza ca avocatul stagiar sa plateste,cel putin cu salariul minim pt studii juridice (1200 ron). Acum depinde de avocatul indrumator, deoarece multi nu isi platesc stagiarii. Daca sunteti din Bucuresti aceasta probabilitate este insa mica, acolo sunt platiti avocatii si in perioada de stagiu. Stagiatura nu trebuie platita, asa este legal, insa nu stiu daca sunt avocati care procedeaza in alt fel. La Barou trebuiesc platite lunar, taxe de 10 %din venituri si cel putin 80 sau 100 leipt stagiari, si taxa fixa catre UNBR de 31 de lei cred. Apoi trimestrial se mai plateste la Finante si CAS impozit de profit de 16% din veniturile realizate(finante) si 5 % la CAS. Cam acestea sunt taxele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiatura , conditii maestru siempreska siempreska Unde gasesc conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un avocat definitiv pentru a fi maestru? As vrea sa stiu ce cheltuieli si taxe are de platit pt a ... (vezi toată discuția)
Inscriere in barou aandrra aandrra stie cineva daca e posibil sa te inscrii in Baroul Bucuresti,ca avocat stagiar, dar avand contract de colaborare cu un avocat din alt barou? am promovat in ... (vezi toată discuția)
Intrarea in profesia de avocat topolicianu topolicianu CARE SUNT PASII CARE TREBUIE URMATI PT. INTRAREA IN PROFESIA DE AVOCAT DUPA TERMINAREA FACULTATII DE DREPT?VA MULTUMESC! (vezi toată discuția)