avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incadrare conform diploma calificare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incadrare conform diploma calificare

Buna ziua

Pot incadra in functia de confectioner textile, o persoana care nu are diploma de calificare in acest domeniu, in urma probei de lucru a demonstrat ca are calitatile necesare unei confectioner?
Este obligatoriu aceasta diploma de calificare? E gresit daca o incadrez fara a avea diploma de calificare?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: tibio , utilizator 11:47, 27 Iulie 2011
Depinde de specificatia din COR si de reglementarile dvs. interioare.Cum in COR se face precizare doar asupra nivelului de insruire de baza ca fiind mediu,ramane ca incadrarea pe postul respectiv sa se faca in functie de criteriile pe care le aveti stabilite pt. ocuparea posturilor ,la nivel de unitate.
Ultima modificare: Luni, 25 Iulie 2011
ContSters136493, utilizator
Societatea este de acord sa faca incadrarea pe functia de confectioner, pentru ca a demonstrat ca se pricepe, si oricum asta va face.

Intrebarea era daca ma obliga vreo reglementare sa o incadrez doar cu diploma la mana. Din ce spuneti dvs, inteleg ca nu.
O puteti angaja pe acel post , daca spuneti ca in urma unei probe de lucru a demonstrat ca are calitatile necesare unei confectionere ... cred ca la dosarul de persnal este bine sa aveti si dovada sustinerii unei probe de lucru pe care aceasta persoana a trecut-o cu bine.
Patience a scris:

Societatea este de acord sa faca incadrarea pe functia de confectioner, pentru ca a demonstrat ca se pricepe, si oricum asta va face.

Intrebarea era daca ma obliga vreo reglementare sa o incadrez doar cu diploma la mana. Din ce spuneti dvs, inteleg ca nu.

Da,puteti sa o incadrati avand acordul angajatorului in acest sens.
Grupa majora 8: Calificarea necesara indeplinirii sarcinilor se dobandeste in licee de specialitate, scoli profesionale sau prin practica la locul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod cor Monica H. Monica H. tractoristul este muncitor calificat?? (vezi toată discuția)
Studii medii radu577 radu577 Buna seara, Va adresez respectuoasa rugaminte de a ma ajuta in urmatoarea problema: O cunostinta apropiata doreste sa candideze pentru ocuparea unui post de ... (vezi toată discuția)
Studii in carnetul de munca mariusica1 mariusica1 In anul 2005 am terminat facultatea. M-am angajat in noiemb 2005.Am adus diploma de licenta dar in cartea de munca figureaza tot adeverinta. In anul 2009 am ... (vezi toată discuția)