Buna ziua!As dori sa stiu daca se poate ca o persoana sa faca in strainatate o procura pentru un minor...Ex: mama este plecata im Italia,tatal tot in Italia...dar sunt divortati iar minorul lasat acasa vrea sa plece la tata.
Mama nu are acte de Italia,are doar buletinul.Si daca minorul poate sa treaca granita doar cu buletinu si cu respectiva procura(daca se poate).
Se poate. Dar nu se numeste procura si declaratie acord. La consulatul Romaniei in limb a romana sau la un notar italian dar in Tara tb tradusa. In cazul dvs cei doi parinti tb sa dea fiecare cate o declaratie sau impreuna depinde unde se afla cei doi, la ce distanta ma refer.
Mama e intr-un oras pe langa Roma,iar tata in Brescia,e o distanta foarte mare.Si as vrea sa plec cu insotitor de zbor.Anul trecut am mai plecat cu insotitor de zbor cu declaratie de acord de la mama(ca ei ii sunt incredintata) si pasaport.Dar acum vreau sa plec doar cu buletinul si cu procura care o sa mi-o faca mama.
Procura unui minor
feliciaiva
Buna seara tuturor,as vrea sa stiu daca as da procura sorei fostului concubin(nu suntem casatoriti),cu care am o fiica de sase anisori pentru a veni in vacanta ... (vezi toată discuția)