avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz

Mi-am scris cererea de demisie de la jobul actual!Rog sa imi specificati cate ore trebuie sa lucrez pe zi in perioada preavizului?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:56, 25 Iulie 2011
Pe perioada preavizului acordat in cazul demisiei, timpul de munca este cel prevazut in c.i.m. ... de exemplu, daca in c.i.m. aveti trecut ca durata a muncii 8 ore/zi, in preaviz veti lucra tot 8 ore/zi.
deci nu se aplica 4 ore/zi ?ca in cazul disponibilizarii si acordarea preavizului de catre angajator!
Ultima modificare: Luni, 25 Iulie 2011
adimiu, utilizator
1. Nu exista "demisie la solicitarea angajatorului".
2. Exista concediere la care angajatorul acorda un preaviz. Nici in acest caz nu se mai lucreaza 4 ore pe zi deoarece nu mai exista CCMUNN care prevedea aceasta posibilitate.
3. Daca unele CCM la nivel de unitate sau ramura, inca valabile, prevad aceasta posibilitate atunci ea se aplica.
va multumesc, ma corectasem!
adimiu a scris:

deci nu se aplica 4 ore/zi ?ca in cazul disponibilizarii si acordarea preavizului de catre angajator!

Nici in cazul disponibilizarilor nu se aplica reducerea programului de munca, decat daca este prevazut in R.I. sau in ccm aplicabil angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz Nustiucine Nustiucine Exista vreo lege care spune ca in preaviz se lucreaza doar 4 ore in loc de 8 cum este normal?Daca da care este aceasta lege? (vezi toată discuția)
Timp redus de munca in perioada de preaviz DGeorgiana25 DGeorgiana25 Buna seara, As vrea sa va intreb daca in perioada de previz (in cazul demisiei) poate fi ceruta reducerea perioadei de munca la jumatate de norma pentru ... (vezi toată discuția)
Concedierea colectiva elenadragoi2008 elenadragoi2008 salut, firma la care lucrez se inchiriaza iar patroni noi ne preiau pe unii dintre noi, iar ceilalti intra in somaj, va rog sa imi spuneti ce drepturi avem, ... (vezi toată discuția)