avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Timp redus de munca in perioada de preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Timp redus de munca in perioada de preaviz

Buna seara,
As vrea sa va intreb daca in perioada de previz (in cazul demisiei) poate fi ceruta reducerea perioadei de munca la jumatate de norma pentru cautarea unui alt job?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:34, 30 Octombrie 2013
1. Demisia este un act de vointa asumat de salariat asa ca nu este prevazut nicaieri ca in perioada de preaviz se va lucra mai putine ore pe zi.

2. Numai in cazul concedierii este posibil ca in Contractul colectiv de munca (CCM) aplicabil unitatii sau in Regulamentul intern al acesteia sa fie prevazut ca in perioada de preaviz sa se lucreze cate 4 ore pe zi.
Codul Muncii prevede ca pe durata preavizului c.i.m. isi produce toate efectele...astfel ca, durata timpului de munca in perioada de preaviz este cea mentionata in c.i.m. ...

De exemplu, daca in c.i.m. timpul de munca este de 8 ore/zi , in lipsa unor dispozitii contrare timpul de munca pe perioada preavizului va fi tot de 8 ore/zi.

Reducerea timpului de munca este posibila numai daca este prevazuta in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.avem un salariat cu demisie si preaviz de 20 zile lucratoare.el ... Laszlo Ecaterina Laszlo Ecaterina Buna ziua.Avem un salariat cu demisie si preaviz de 20 zile lucratoare.El vea sa lucreaz 20 zile cate 4 ore sa-si caute un alt loc de munca.Cu cate ore il ... (vezi toată discuția)
Poate un salariat aflat in preaviz de concediere sa lucreze doar 4 ore? cristina69 cristina69 Buna ziua . Va rog sa imi spuneti daca in perioada preavizului de concediere salariatul poate (la cerere) sa lucreze doar 4 ore, avand in vedere ca nu exista ... (vezi toată discuția)
Obligatii angajat in perioada de preaviz BOTTYCELLY BOTTYCELLY Buna ziua, As dori sa stiu daca - Conform Codului Muncii in vigoare - in perioada de preaviz de 20 zile lucratoare angajatul poate lucra 10 zile program ... (vezi toată discuția)