avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In urma actului de donatie cu clauza de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In urma actului de donatie cu clauza de intretinere

In urma cu 3 ani am primit prin donatie cu clauza de intretinere un imobil. Persoana donatoare s-a inbolnavit de alzhaimer. In caz de deces al acesteia cum pot intra in posesia bunului donat si a banilor din depozitele bancare?
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 20:48, 25 Iulie 2011
Donatia nu poate fi cu clauza! Este o donatie cu sarcini.donatorul va gartifica cu un bun imobil in schimbul sarcinii de a o intretine pe tot timpul cat Domnia sa este in viata.

In acest caz deja transferul a operat, sarcina dvs este sa va ocupati de donator asa cum v ati obligat. In caz contrar, donatia se piste revoca pt neindeplinire de sarcini. Donatia este un act intre vii, nu pt cauza de moarte. Deci isi produce efectele in timpul vietii dispunatorului.

Apoi vb de deposit bancare... V a lasat testament in acest sens?

D na are copii, rude? Pt ca in caz de deces , la deschiderea succesiunii vin si Sotul, copii si rudele pana la gr 4 la mostenire. Daca v a lasat testament pt bani, acesta nu tb sa incalce rezerva succesorala pt sot copii. Daca nu are rude, dvs dupa deces va prezentati cu testamentul la notariat pt deschiderea succesiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune tata decedat promocris promocris Buna ziua .Tatal meu a murit si as vrea sa deschid succesiune dupa el. Mosteniori sunt mama mea, eu si fratele meu, plus un frate vitreg .Din cate stiu eu, ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere brotacel2012 brotacel2012 buna ziua, am nevoie de ajutorul dvs. In urma cu ceva timp, am inceput sa am grija de o familie foarte in varsta. Ulterior, dansa mi-a propus sa facem un act ... (vezi toată discuția)
Contract de vinzare-cumparare cu clauza de intretinere intre soti DARSHAN DARSHAN Sunt la a doua casatorie,din prima am doi copii majori,iar din actuala unul de 9 ani.Ce acte trebuie sa fac sa pot sa-i las celui mic si actualei sotii o parte ... (vezi toată discuția)