avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... contract de vanzare cumpare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

contract de vanzare cumpare

buna seara.am dobandit o locuita printr-un contract de donatie(donat de mama mea)eu la randul meu il vand mai departe surorii mele printr-un contract de vanzare cumparare, la finalul tranzactiei trebuie sa platesc impozit de 16%?este prima tranzactie de acest gen pe care o fac.
la contractul de vanzare cumparare bani pt bunul vandut se da in fata notarului? sau nu.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:16, 26 Iulie 2011
Nu,in fata notarului doar semnati contractul de vanzare cumparare.
Tb sa platiti impozit pe transferul de proprietate. Banii se dau cum doriti dvs , partile actului, nu este obligatoriu sa I dati in fata notarului.in contractul de vanzare cumparare se stipuleaza declaratia vanzatorului ca a primit pretul si a cumparatorului ca a plat it.

La donatie pana la rudele de gr. 3 nu se plateste impozit.
daca il vindeti catre sora, platiti 2% impozit daca mama v-a donat in urma cu peste 3 ani sau 3 %, daca vi l-a donat de mai putin de 3 ani. impozitul se plateste la notar, atunci cand incheiati actul
fiind ruda de gradul 2 cu sora, puteti declara la vanzare un pret mai mic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema mostenire-acte ciprian_manea ciprian_manea Buna seara! In urma cu 50 de ani, bunicul meu a cumparat impreuna cu sora lui o casa. In urma cu 4 ani s-a dezbatut iesirea din indiviziune intre ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare Am o problema !! Mama mea a trimis bani surorii ei pentru a cumpara un apartament fara a face o procura sau un mandat. Sora a cumparat ... (vezi toată discuția)
Costuri vanzare apartament in familie user1002 user1002 Buna ziua, Ma intereseaza urmatorul scenariu. Parintii mei vor sa treaca apartamentul lor pe numele meu printr-un act de vanzare cumparare. Am dori sa ... (vezi toată discuția)