avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONTRACT VANZARE-CUMPARARE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONTRACT VANZARE-CUMPARARE

Am o problema !! Mama mea a trimis bani surorii ei pentru a cumpara un apartament fara a face o procura sau un mandat.
Sora a cumparat apartamentul p numele ei si nu al mamei mele . Ce imi recomandati pentru realizarea transferului d proprietate ? Un contract de vanzare -cumparare sau un contract de donatie (c beneficii prezinta vanzarea-cumpararea fata de donatie?) .
O alta chestiune : am inteles ca recent a fost adoptata o lege care stipuleaza ca in cazul vanzarii unui imobil in termen d 2 ani d la cumpararea lui se va aplica un impozit d 5% la pretul d vanzare.
Vanzarea cumpararea este mai sigura. Mai mult ea va reflecta vointa partilor. Donatia este un act gratuit motiv pentru care nu se va putea face nicaieri mentiunea ca mama dvs. a platit pretul. Mai mult donatia poate fi revocata in anumite conditii. Priviti problema nu din punct de vedere al avantajelor de moment - taxe- ci al trainiciei actului. Av C.S.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot cumpăra un apartament de la tata, astfel încât soțul meu să nu aibă niciun drept asupra lui în caz de divorț? Camelia R Camelia R Buna ziua, exista vreo posibilitate sa fac contract de vanzare cumparare pt un apartament, proprietar este tatal meu si eu vreau sa-l trec pe numele meu, dar ... (vezi toată discuția)
Mostenire bozzont bozzont Eu mai am o sora, iar parintii nostri care sunt in viata au fost de acord sa imi lase mie si familiei mele un apartament, sora mea fiind de acord cu aceasta ... (vezi toată discuția)
Donatie doar pe 1/2 din apartament ? AlexGM AlexGM Mama mea i-a facut act de vanzare cumparare cu uzul fruct viager surorii mele fara a primii contravaloarea apartamentului. Actul a fost facut intre mama mea si ... (vezi toată discuția)