Am o problema !! Mama mea a trimis bani surorii ei pentru a cumpara un apartament fara a face o procura sau un mandat.
Sora a cumparat apartamentul p numele ei si nu al mamei mele . Ce imi recomandati pentru realizarea transferului d proprietate ? Un contract de vanzare -cumparare sau un contract de donatie (c beneficii prezinta vanzarea-cumpararea fata de donatie?) .
O alta chestiune : am inteles ca recent a fost adoptata o lege care stipuleaza ca in cazul vanzarii unui imobil in termen d 2 ani d la cumpararea lui se va aplica un impozit d 5% la pretul d vanzare.
Vanzarea cumpararea este mai sigura. Mai mult ea va reflecta vointa partilor. Donatia este un act gratuit motiv pentru care nu se va putea face nicaieri mentiunea ca mama dvs. a platit pretul. Mai mult donatia poate fi revocata in anumite conditii. Priviti problema nu din punct de vedere al avantajelor de moment - taxe- ci al trainiciei actului. Av C.S.
Mostenire
bozzont
Eu mai am o sora, iar parintii nostri care sunt in viata au fost de acord sa imi lase mie si familiei mele un apartament, sora mea fiind de acord cu aceasta ... (vezi toată discuția)