avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... neprezentare la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

neprezentare la mostenire

de la bunicul meu au ramas 8 copii nici ei nici copii lor na u stat in casa de 40 de ani, abia acum au facut succesiune cand a murit mama ,n au platit nimic 40 de ani, cum sa fac sa raman in casa ca aici m am nascut si stau de 40 de ani pot in instanta sa le contest dreptul la mostenire ca nu au depus o la termen ,ar putea sa vanda fara acordul meu? cum e mai bine sa fac ca vreau sa raman in casa ,n am unde sa ma duc ,e vorba de 300mp,sectorul 1
Cel mai recent răspuns: anamarian , utilizator 13:38, 12 August 2008
Firesc, ar fi trebuit ca dvs. sa incepeti o discutie pe aceasta tema cu ceilalti mostenitori si ei sa renunte la mostenirea ce li se cuvine in fata notarului, astfel incat ati fi devenit proprietar pe tot ce este acolo.
Insa, din cate spuneti, acest lucru nu se va intampla decat daca instanta de judecata va hotari asta.
Diana, ce rost are o astfel de discuţie care oricum va fi sortită eşecului?
Ceilalţi descendenţi nu au nici un drept de a ridica pretenţii cu privire la moştenirea defunctului lor tată, atâta timp cât nu şi-au exprimat dreptul de a accepta succesiunea în termenul de opţiune succesorală, drept care s-a prescris după expirarea celor 6 luni de la decesul defunctului. ;)
Ultima modificare: Marți, 12 August 2008
Corina Capotã, Avocat
Va multumesc mult de tot ,nu e vorba de mine ,eu stiu cate ceva,am casa si am fost singura la parinti,prietena mea caruia i am tot spus si se incapataneaza sa zica ca sau schimbat legile ,acum am dovada trag foaia la imprimanta si i o aduc .,Doamne ajuta sa aiba succes !
=D>:DDaca mai stiti ceva va rog eu sa spuneti!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ynna ynna buna ziua, va rog mult a ma ajutati, am o speta: in urma decesului lui A (in anul 2000) a ramas un imobil si teren aferent; mostenitorii sunt B,C,D - copii ... (vezi toată discuția)
Acceptare tacita a mostenirii. Cristian Racaceanu Cristian Racaceanu In urma unei solicitari la Uniunea Notarilor Publici am aflat ca nu s-a deschis succesiunea dupa bunicul meu decedat in 2009 si nimeni nu si-a manifestat ... (vezi toată discuția)
Succesiune mary50 mary50 As dori ca un avocat sa-mi spuna in legatura cu succeiunea.Tata a decedat in 24.01.2015 a ramas mama,eu sunt singurul copil.Succesiunea e obligatorie in ... (vezi toată discuția)