am bagat div anul trecut ,el normal ca nu s-a prezentat la nici o infatisare si asa f rare ca si termen,il tot citau la adresa de la el din egypt,care nu mai e valabila,apoi am renuntat la divort,cu speranta ca daca il dau la parasire de domiciliu nu mai este nevoie sa vina si el sa pot divorta repede,pt ca el are nevoie de viza ca ii place in romania ca sunt fete frumoase asa spune nu o sa vrea sa vina la proces,un escroc,iar eu am fost pacalita si nu mai stiu cum sa fiu iar libera fara numele lui ,am o copila de 12 ani dar nu cu el,vreau sa traiesc viata fara sa fiu legata de inca sotul meu in acte
Chiar daca este plecat din tara, tot puteti sa divortati; dupa mai multe termene, si dupa citarea la mica publicitate a acestuia, se va pronunta si divortul.Va trebui sa aveti rabdare; in asemenea cazuri este o procedura mai greoaie.
cata rabdare sa am ca am bagat div de un an mi-au dat cateva termene mai rare intradevar pt ca trebuia timp sa-l anunte pe el akolo in egypt,dar acum bag iar div pt ca pe ala l-am oprit eu,si de data asta il bag la parasire de domiciliu pt ca am inteles ca asa se pronunta mai repede
Sunteti in eroare, indiferent de motivele de divort procedura de citare cu paratulu trebuie sa fie legal indeplinita.
Paratul se citeaza la ultimul domiciliu cunoscut ( din Egypt) iar daca acesta nu mai locuieste acolo se solicita incuviintarea citarii prin publicitate conform art. 95 c.proc.civ, adica aceasta:
Art. 95
al.1 Cand reclamantul invedereaza ca, desi a facut tot ce i-a stat in putinta, nu a izbutit sa afle domiciliul paratului, presedintele instantei va dispune citarea acestuia prin publicitate.
al.2 Citarea prin publicitate se face afisandu-se citatia la usa instantei. Citatia se publica si in Monitorul Oficial al Romaniei sau intr-un ziar mai raspandit, in cazurile in care presedintele judecatoriei sau completul de judecata apreciaza ca o asemenea masura este necesara.
al.3 Afisarea, precum si publicarea citatiei in Monitorul Oficial sau intr-un ziar mai raspandit se fac cu cel putin 15 zile inainte de data fixata pentru judecata.
In cazurile urgente, presedintele tribunalului sau completului de judecata va putea reduce acest termen.
al.4 Daca paratul se infatiseaza si dovedeste ca a fost citat prin publicitate cu rea-credinta, toate actele de procedura ce au urmat incuviintarii acestei citari vor fi anulate, reclamantul putand fi sanctionat cu amenda si obligat la despagubiri, potrivit legii.
da dar ultimul domiciliu din egypt nu-l mai stiu el are domiciliu aici la mine,cu mine a stat 8 luni din 2008 si de atunci nu mai stiu de el unde locuieste de asta spuneam ca vreau sa il dau la parasire de domiciliu pt ca nu am nici o adresa din egypt
M-am raportat la ce ati spus mai sus, respectiv ca in dosarul anterior fost citat la domiciliul sau din Egypt si acolo nu mai locuieste, prin urmare aveti totusi o adresa unde a fost citat.
Raspunsul meu viza ultimul domiciliu cunoscut de dvs.de acolo.
Angajati avocat.
Pot divorta?
dana73_76
buna seara eu numai stiu nimic de sotul meu de aproape 5 ani pot divorta si prin ce metode ? nu stiu unde locuieste sau daca mai e in tara va multumesc (vezi toată discuția)
Divort
anditaru
Astazi am depus actiunea de divort la judecatorie si doamna de la registratura a spus sa aduc pana la primul termen adresa unde poate fi citata parata,in ... (vezi toată discuția)