avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Vanzare teren intravilan fara autorizatie de ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Vanzare teren intravilan fara autorizatie de construire. TVA

O societatea X vrea sa vinde un teren intravilan si pentru acest teren nu are autorizatie de construire in momentul vanzari. Este corect sa emite factura fara TVA?

Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 16:50, 28 Iulie 2011
Cum este incadrat terenul conform certificatului de urbanism?

Normele Metodologice pentru aplicarea Codului Fiscal pct. 37 alin. 6 (cu referire la art. 141 alin. 2 lit. f Cod Fiscal)

(6) În aplicarea art. 141 alin. (2) lit. f) din Codul fiscal, calificarea unui teren drept teren construibil sau teren cu altă destinaţie, la momentul vânzării sale de către proprietar, rezultă din certificatul de urbanism.

Daca in certificatul de urbanism terenul este calificat ca fiind construibil, factura se va emite cu TVA.
Ultima modificare: Joi, 28 Iulie 2011
Ana Muntianu, Consultant fiscal
Nu am specificat inainte ca in acest teren este deja existenta o cladire de aproape 20 ani.

In Certificatul de Urbanism scrie:
- in Regimul Juridic: Terenul este cuprins in intravilanul localitatii si apartine SC XXX SRL inscris in CF nr.1111 si CF nr.22222;
- in Regimul Economic: Prin PUG aprobat terenul este cuprins in zona industriala, destinatia actuala a terenului este curti si constructii.
Este teren construibil. Rezulta din "destinatia actuala a terenului".

Factura se va emite cu TVA.
Dar in momentul actual nu avem inca nicio autorizatie de construire...
Nu are importanta daca aveti sau nu o autorizatie de constructie. Terenul este construibil, in sensul ca pe acel teren se poate construi, avand in vedere destinatia sa, asa cum apare in certificatul de urbanism. Aceasta este conditia principala pe care o impune legea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la vanzare teren maris331 maris331 O persoana juridica platitoare de tva detine un teren intravilan agricol.Conform Certificatului de Urbanism -acesta la regimul juridic are trecut-cu ... (vezi toată discuția)
Vanzare unui teren. regime de tva inlineasofa inlineasofa O societatea vrea sa vinde o parte din teren si cladire. Daca in Certificat de Urbanism scrie: - in Regimul Juridic: Terenul este cuprins in intravilanul ... (vezi toată discuția)
Regim tva vanzare teren lupusoruflorentina lupusoruflorentina 1. Va rog sa-mi spuneti daca e corecta abordarea la urmatoarea problema: Un teren a fost cumparat de o persoana juridica de la o persoana fizica in 2007, avand ... (vezi toată discuția)