avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva la vanzare teren
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva la vanzare teren

O persoana juridica platitoare de tva detine un teren intravilan agricol.Conform Certificatului de Urbanism -acesta la regimul juridic are trecut-cu interdictie temporara de constructie pana la elaborarea puz iar la regim economic categoria de folosita este trecut curti-constructii.
La o vanzare este purtator de TVA tinand cont de prevederile Codului fiscal

În aplicarea art. 141 alin. (2) lit. f) din Codul fiscal, calificarea unui teren drept teren construibil sau teren cu altă destinaţie, la momentul vânzării sale de către proprietar, rezultă din certificatul de urbanism.”
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 16:28, 31 Iulie 2014
Daca are interdictie de construire la momentul vanzarii consider ca tranzactia este scutita de TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren intravilan fara autorizatie de construire. tva inlineasofa inlineasofa O societatea X vrea sa vinde un teren intravilan si pentru acest teren nu are autorizatie de construire in momentul vanzari. Este corect sa emite factura fara ... (vezi toată discuția)
Teren construibil sau nu maris331 maris331 -un teren intravilan agricol cu intredictie temporara de construire pana la elaborarea si aprobarea unei documentatii PUZ este construibil sau nu?la vanzare ... (vezi toată discuția)
Achitare tva cumparare teren agricol madalina1911 madalina1911 in cazul unei tranzactii de vanzare cumparare a unui teren agricol intre doua persoane juridice, se plateste tva sau nu? am aflat ca daca terenul nu este ... (vezi toată discuția)