avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA achitare tva cumparare teren agricol
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

achitare tva cumparare teren agricol

in cazul unei tranzactii de vanzare cumparare a unui teren agricol intre doua persoane juridice, se plateste tva sau nu?
am aflat ca daca terenul nu este construibil, se poate realiza tranzactia fara a se plati tva. desigur eu vreau sa cunosc conditiile. dupa cumpararea prin neachitarea tva terenul ramane neconstruibil?
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 11:45, 12 Decembrie 2009
Art 141 CF , Următoarele operaţiuni sunt, de asemenea, scutite de taxă:
f) livrarea de către orice persoană a unei construcţii, a unei părţi a acesteia şi a terenului pe care este construită, precum şi a oricărui alt teren. Prin excepţie, scutirea nu se aplică pentru livrarea unei construcţii noi, a unei părţi a acesteia sau a unui teren construibil. În sensul prezentului articol, se definesc următoarele:
1.teren construibil reprezintă orice teren amenajat sau neamenajat, pe care se pot executa construcţii, conform legislaţiei în vigoare;
Terenul este in intravilan , extravilan , se poate construi pe acea suprafata ? Tb sa mai furnizati detalii pt un raspuns complet si corect
extras din normele de aplicare ale codului fiscal :
"calificarea unui teren drept teren construibil sau teren cu altă destinaţie, la momentul vânzării sale de către proprietar, rezultă din certificatul de urbanism"

fiind vorba de un teren agricol, la momentul realizarii tranzactiei, se incadreaza in operatiunile scutite de taxa.

daca ulterior se aproba un PUZ si terenul devine construibil, iar dvs. doriti sa vindeti acest teren, va trebuie sa colectati tva aferenta

deci nu trebuie sa va ingrijorati pentru ca legea spune clar ca se ia in calcul starea terenului la momentul vanzarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva vinzare teren ContSters100273 ContSters100273 terenul care este in proprietatea unei firme platitoare de tva la vinzarea unei parti din teren ,factura este purtatoare de tva ? (vezi toată discuția)
Tva pe terenuri DB DB Ca persoana fizica am 2 terenuri intravilane agricole (cu PUZ obtinut dar nescoase din circuitul agricol ) care au fost dezmembrate dintr-un lot de teren mai ... (vezi toată discuția)
Teren construibil sau neconstruibil deci platitor sau nu de tva ? sorin1977 sorin1977 am vandut mai multe terenuri si depasesc suma de 35000 de euro dar in momentul vanzarii terenurilor in contractul de vanzare cumparare scria teren arabil ... (vezi toată discuția)