avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daune litigiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daune litigiu

Tatal meu a facut un antecontract de vanzare-cumparare impreuna cu cei doi frati ai lui pentru o suprafata de teren mostenita de la bunicul lor. Intre timp el impreuna cu o sora s-au stins din viata. Datorita unor neantelegeri privind partajul eu nu pot sa dezbat succesiunea. Prescriptia antecontractului de vanzare cumparare expira in septembrie. Avocatul partii cumparatoare a trimis notificare pentru a definitiva actul la notariat, dar eu nu am calitatea necesara si urmeaza a ma actiona in instanta ca succesor al tatalui meu. Valoarea terenului este de 20.000 ron. Care sunt taxele judiciare pentru speta descrisa si eventual onorariul avocatului, care presupun ca imi vor fi imputate ? Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Corneliur , utilizator 10:45, 26 Iulie 2011
In principiu, ar trebui sa cheme in judecata pe unchiul aflat in viata si mostenitorii celor 2 frati decedati.
Daca recunoasteti antecontractul incheiat si sunteti de acord cu actiunea promitentului cumparator la primul termen de judecata ar trebui sa nu fiti obligati la plata cheltuielilor de judecata.
In plus, mostenitorilor nu li se poate imputa culpa neautentificarii actului.
Celelalte doua parti au calitatea sa vanda pentru ca au dezbatut succesiunea, unchiul in viata deasemenea, iar eu nu am inca aceasta calitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparator imobil stanceni stanceni as dori sa stiu care este procedura cea mai buna pt a putea cumpara un teren asupra caruia nu a fost inca dezbatuta mostenirea. Exista posibilitatea ca odata ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren - proprietar decedat decs decs Anul trecut am incheiat un antecontract de vanzare cumparare pentru un teren intravilan. Proprietarul avea cadastru/intabulare pe o suprafata mai mare, iar ca ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare teren Unchiul meu (fratele bunicii) a incheiat un contract de vanzare-cumparare pentru un teren, care la aceea data era proprietatea strabunicii(decedate) ptr. ca nu ... (vezi toată discuția)