avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... trebuie sa semnez?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

trebuie sa semnez?

Am deschis un conflict de munca prin actionarea in instanta a angajatorului pentru modificarea unilaterala a CIM (depus contestatie la tribunal in 22.07.2011). Am sesizat in scris si ITM. Acum astept rezultatele.
Pana in prezent, la 26 zile de la emiterea deciziei, nu am semnat act aditional si nici fisa post (nu mi-au fost prezentate) .Va intreb:
1. In cazul in care mi se solicita semnarea fisei post pentru locul de munca decis unilateral si pe care-l ocup in prezent (m-am conformat deciziei, este obligatie conform RI), o semnez sau astept pana la pronuntarea hotararii judecatoresti ?
2. Daca o semnez nu m-as contrazice in declaratii potrivit carora nu sunt de acord cu decizia si o contest in instanta ?
3. Cum imi desfasor activitatea pana la pronuntarea instantei,in lipsa unei fise post, a unor responsabilitati, fac ce consider eu ca trebuie sa fac, las factorii decidenti sa faca primul pas? Mi-am luat concediu de odihna (din 1 august) tocmai din cauza incertitudinilor si imi este teama sa nu gresesc.

Astept cu nerabdare raspunsuri.
Decizia se ștampilează și se semnează de către angajator, Dvs. semnați doar pentru luare la cunoștință, fapt care nu influențează conținutul deciziei. Instanța de judecată se pronunță în baza probelor depuse la dosar și cu privire la cele solicitate în acțiune, ținând cont de legislația în domeniu și de normele interne adoptate de către organele de conducere ale angajatorului, în condițiile legii.
În ce privește executarea sau nu a ordinelor și sarcinilor primite de la cei în drept, aveți alegerea să le executați sau nu, după care suportați și consecințele prevăzute de ROI sau alte norme legale, în special Codul muncii și CIM. Dacă considerați că în aceste condiții nu vă puteți desfășura activitatea, puteți opta între a demisiona sau a vă judeca cu angajatorul, eventual vă angajați un avocat.
Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2011
Iosif Balint, Avocat
~ Conținut șters la cerere ~
In concluzie nu trebuie sa semnez fisa postului , pe care ,de altfel ,sunt solicitata sa o elaborez (prin nota interna). Dar, pe de alta parte, pentru a respecta dispozitia ,trebuie sa o dau sefului ierarhic, intocmita si nesemnata ?

Va multumesc pentru raspunsuri si astept in continuare lamuriri.
Se poate semna acea fisa a psotului , sub rezerva legalitatii deciziei unilaterale de modificare a locului de munca ...

Modificarea unilaterala a locului de munca se face numai in conditiile prevazute de Codul Muncii.
Am primit citatia pentru a ma prezenta pe 4 august a.c. in instanta in procesul intentat angajatorului. Pana in prezent nu am primit raspuns scris de la ITM (sesizat scris in 22.07.2011 ca si instanta ) insa am aprobarea lor verbala privind nelegalitatea deciziei.
Daca insist in a primi un raspuns de la ITM pana la 4 august, credeti ca aceasta mai poate constitui o "proba" in proces daca o prezint atunci ? As avea un atuu in plus.

Am sa revin cu alte intrebari, cat mai scurte, despre cum sa ma prezint la proces.

Cu respect

P.S. (Am fost refuzata pana in prezent de a fi reprezentata in instanta si de aceea pun multe intrebari despre pasii pe care trebuie sa-i urmez. Daca poate cineva dintre utilizatori sa ma ajute (un caz similar) sa-mi raspunda pentru a-l contacta.
Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2011
conelia anghel, utilizator

Alte discuții în legătură

Mutare temporara personal contractual dianam5 dianam5 Ma confrunt cu fenomenul hartuirii morale la locul de munca. Am avut doua cercetari disciplinare intr-o luna. Intre cele doua cercetari am fost constransa sa ... (vezi toată discuția)
Falsa reintegrare pe functie conelia anghel conelia anghel Sunt in situatia urmatoare, ca urmare a punerii in aplicare a unei sentinte judecatoaresti intr-un conflict de munca castigat de mine si va cer ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa semnez fisa post? conelia anghel conelia anghel Sunt in urmatoarea situatie. In data de 28.07.2011 am semnat o Fisa a postului dupa care, incepand cu 1 august am intrat in C.O. Cand am revenit din C.O. (in ... (vezi toată discuția)