avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contestatie decizie de pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contestatie decizie de pensie

Buna ziua,
Am primit decizia de pensionare si vreau sa fac contestatie deoarece nu au luat in calcul toate veniturile si sporurile din activitatea depusa.
Intrebarea mea este daca trebuie sa astept raspunsul in urma contestatiei sau sa actionez pe calea justitiei in acelasi timp cu depunerea contestatiei ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 17:43, 11 August 2011
Trebuie sa asteptati hotararea Comisiei Centrale de Contestatii din cadrul CNPP, numai aceasta poate fi contestata in instanta. Potrivit art. 149, alin. (1) si art. 153, lit. d) din Legea nr. 263/2010, contestatia impotriva unei decizii de pensie nu mai este de competenta instantei judecatoresti.

Art. 149. – (1) Deciziile de pensie emise de casele teritoriale de pensii şi de casele de pensii sectoriale pot fi contestate, în termen de 30 de zile de la comunicare, la Comisia Centrală de Contestaţii, respectiv la comisiile de contestaţii care funcţionează în cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Serviciului Român de Informaţii.

Art. 153. – Tribunalele soluţionează în primă instanţă litigiile privind:
.......................................
d) hotărârile Comisiei Centrale de Contestaţii şi ale comisiilor de contestaţii care funcţionează în cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Serviciului Român de Informaţii privind deciziile de pensie;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie impotriva deciziei de pensie BiancaTudose BiancaTudose buna ziua! Bunica mea s-a pensionat cu 53 de ani vechime, dintre care o mare parte din ei a lucrat in grupa a II- a de munca. S-a emis decizia in data de ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti de catre casa de pensii Marin1957 Marin1957 Buna ziua, Am iesit la pensie in 2009, dar casa de pensii nu mi-a calculat corect pensia. In 2015 am mers la unitatea la care am lucrat (CFR) de unde mi s-au ... (vezi toată discuția)
Chemarea în judecatã a casei de pensii pentru neluarea în calcul a unei adeverinþe ioanahilaroman ioanahilaroman La inceputul lunii septembrie, soacra mea a primit decizia de pensionare pentru limita de varsta, in valoare de 669 lei, pentru o vechime in munca de 35 de ani ... (vezi toată discuția)