Am cistigat un proces de revendicare imobil , definitiv si irevocabil . Am investit sentinta cu formula executorie si vazind ca partea adversa ( 3 PERSOANE ) nu se conformeaza am apelat la un executor judecatoresc , unde prin cerere si plata unui onorariu am solicitat executarea silita a hotaririlor din dispozitiv ( evacuare silita persoane si incasare cheltuieli de judecata ) .
FAC PRECIZAREA CA INSTANTA A OBLIGAT LA PLATA CHELTUIELILOR DE JUDECATA PE 1 ( UNA ) PERSOANA( din 3 ) , IN ACEST DOSAR EXISTIND CU CALITATEA DE PARATI 3 ( TREI ) PERSOANE , DAR OBLIGA LA EVACUARE TOATE CELE 3 PERSOANE .
Executorul a somat toate cele 3 persoane la evacuare si la plata cheltuielilor de judecata .
In urma acestor somatii , 2 persoane ( cele care nu erau obligate sa plateasca cheltuieli de judecata ) au facut contestatie la executare silita ( in 2 dosare separate ) unde pe buna dreptate cer sa nu plateasca cheltuieli de judecata ,iar in aceste dosare eu am calitatea de intimat si mi se cer cheltuieli de judecata .
RUGAMINTE SI INTREBARE :
cum pot eu sa nu am calitatea de intimat in conditiile in care greseala e evidenta a EXECUTORULUI si sa nu platesc cheltuieli de judecata avind in vedere ca primul termen de judecata nu a avut loc in nici unul din cele 2 dosare ?
Daca printr-o cerere adresata instantei , inaintea primului termen de judecata eu explic ca nu am nici o pretentie materiala de la cele 2 persoane si explic ca vina nu este a mea , executorul gresind necitind cu atentie dispozitivul (conform dispozitivului hotaririi nici nu pot sa am pretentii banesti de la cele 2 persoane ) POT SA-MI " PIERD " CALITATEA DE INTIMAT ?
Înainte de primul termen , aveți obligația să depuneți întâmpinare, ocazie cu care vă veți apăra așa cum considerați că este mai bine. Dacă instanța va stabili că executorul este vinovat, atunci nu veți fi obligat la cheltuieli de judecată. Instanța decide judecând speța ajunsă în fața sa, așa că nu aveți cum să ”piedeți calitatea de intimat”, doar dacă se retrage contestația înainte de primul termen.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Greseala executor
ioanandrei
am cerut executarea silita a unei persoane printr-un executor judecatoresc platind onorariul cuvenit iar acesta nu a citit suficient dispozitivul gresind ... (vezi toată discuția)