avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită greseala executor
Discuție deschisă în Executare silită

greseala executor

am cerut executarea silita a unei persoane printr-un executor judecatoresc platind onorariul cuvenit iar acesta nu a citit suficient dispozitivul gresind SOMATIA. Ulterior , partea executata a facut contestatie la executare silita pe acest subiect .criticind modalitatea de executare facuta de executor , dar intre timp executorul a corectat eroarea materiala in conditiile in care in prealabil nu a pornit nici un act de executare , deci nu a creat nici un prejudiciu .
Totusi partea executata care a facut contestatia la executare cere cheltuieli de judecata in conditiile in care eu sunt numit in acest dosar de contestatie la executare silita , INTIMAT.
intrebare ?
- de ce eu am calitatea de intimat in conditiile in care se contesta procedura de executare initiata de UN EXECUTOR JUDECATORESC intr-un DOSAR EXECUTIONAL creat de dinsul iar eu nu am facut altceva decit sa cer executorului punerea in executare a unei sentinte judecatoresti definitive ,irevocabila , investita si incuviintata platind in acelasi timp un ONORARIU pentru acest serviciu ?
- daca se constata ca EXECUTORUL A GRESIT pot eu sa fiu pus sa platesc cheltuieli de judecata in conditiile in care eu ,o mai spun odata nu am facut altceva decit sa cer contracost un seviciu unui executor judecatoresc ?
Va multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: ioanandrei , utilizator 20:05, 24 Septembrie 2011
S-ar putea sa fiti obligat la pata cheltuielilor de judecata pentru contestatia la executare si sa trebuiasca sa uzati de actiunea in regres asupra cabinetului executorului judecatoresc pentru recuperarea prejudiciului
Da,daca se admite constestatia dvs. veti fi obligat la cheltuieli.
Vorbiti cu avocatul dvs. cum sa procedati.
@ioanandrei
Nu ne-ati spus daca s-a cerut de catre debitor si suspendarea executarii silite... apoi...daca se va respinge contestatia, "contestatorul poate fi obligat, la cerere, la despagubiri pentru pagubele cauzate prin intarzierea executarii, iar cand contestatia a fost exercitata cu rea-credinta, el va fi obligat si la plata unei amenzi de la 50 lei la 700 lei." ( a se vedea disp. art.404 (2) c.proc.civ.).

Urmariti si disp. art.404 alin.1- ind.1, ind.2 din c.proc.civ.

Solicitati instantei ca partea care a produs prejudiciul sa plateasca despagubirile pentru ipotetica paguba cauzata/cheltuieli de judecata-dupa caz.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
Iuliana Cermak, Avocat
VA MULTUMESC MULT pentru precizari si mai doresc si eu sa fac citeva :
1.dispozitivul hotaririi are 2 componente : evacuare persoane si cheltuieli de de judecata.
2. cu toate ca in cauza, eu am chemat in instanta 3 persoane cu calitatea de parat,dupa 5 ani cit a durat judecata (instanta de fond -cu cheltuieli de judecata unde am cistigat si recurs facut de pariti unde am cistigat din nou pentru ca nu au platit taxa de timbru si unde eu nu am cerut cheltuieli de judecata, instanta a obligat la plata cheltuielilor de judecata doar 1 persoana din 3 !!!
3. apoi am cerut executorului , cum spuneam , executarea silita a hotariirii iar el din "greseala " a cerut cheltuieli de judecata si cheltuieli de executare la toate 3 persoanele si nu cum era normal la 2 persoane cheltuieli de executare si la a 3-a persoana cheluieli de executare si cheltuieli de judecata . IN PLUS A SOMAT EVACUAREA SPATIULUI SI ACESTA S-A PRODUS IN URMA SOMATIEI (toate cele 3 persoane au parasit imobilul inainte de depunerea contestatiei la executare, cind apoi s-a acvirat dosarul ).
4. cele 2 persoane "somate gresit " (plata cheltuieli de judecata ") pe buna dreptate prin AVOCAT contesta plata acestora .
PROBLEMA ESTE URMATOAREA : eu sunt o persoana juridica de drept privat (microintreprindere ) iar cele 2 persoane ( precizez ca fiecare au deschis un dosar separat de contestatie la executare silita ) sunt persoane fizice fara loc de munca si fara bunuri materiale de executat , adica sunt insolvabile .
EU BANUIESC CA IN SPATELE ACESTUI DEMERS SE VA GASI UN ONORARIU AVOCATIAL FOARTE CONSISTENT CU TITLUL DE CHELTUIELI DE JUDECATA PE CARE VOR SA MA OBLIGE IN ACEST FEL SA-L PLATESC .
Ce pot eu sa fac daca e adevarat?
Va multumesc inca o data foarte mult !
Nu s-a cerut suspendarea executarii silite .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie executor ioanandrei ioanandrei Am cistigat un proces de revendicare imobil , definitiv si irevocabil . Am investit sentinta cu formula executorie si vazind ca partea adversa ( 3 PERSOANE ) ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea executarii aspara aspara Care sunt motivele pentru care s-ar putea solicita intoarcerea executarii ? (vezi toată discuția)
Este normal???executare continuata de alt ex jud mdcc mdcc Sunt executat silit de catre o banca,dosarul a fost facut de un executor bancar,am contestat in instanta aceste acte,ulterior executorul bancar a devenit ... (vezi toată discuția)