avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere la politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere la politie

Am avut o discutie cu vecinul meu iar el si sotia sa a sarit la bataie, m-a atacat cu o teava ne-am imbrancit pentru ca trebuia sa ma apar el a cazut fiind in stare de ebrietate, sotia lui m-a atacat si ea lovindu-ma cu pumni si picioarele. Problema este ca tot ei au facut plangere la poitie au scos certificate medico-legale, el are intre 13-15 zile de ingrijiri medicale iar ea intre 3-5 zile de ingrijiri medicale. Ce se poate intampla in acest caz , ei ne ameninta ca ne actioneaza in instanta.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 18:30, 26 Iulie 2011
Ar fi trbuit sa va scoateti si d-voastra certificat medico-legal si ar trebui sa aveti cel putin 2 martori care sa probeze ca nu ati declansat conflictul ci doar v-ati aparat. Vecinii au formulat o plangere probabil pentru lovire si alte violente, dar nu e cazul sa va alarmati prea tare...nu se pune problema inchisorii, insa sunteti pasibil de plata unor daune materiale si eventual morale daca nu aveti cum sa dovediti ca erati in legitima aparare.
Simplu, scoate-ti si dumneavoastra certificat medico-legal si formulati o plangere prealabila. Apoi aveti toate sansele sa va impacati si sa va retrageti toti plangerile. Daca nu, aveti toate sansele sa raspundeti penal in situatia in care nu reusiti sa dovediti ca ei au fost cei care v-au atacat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost agresat, ce pot face? romaria2012 romaria2012 Buna ziua, Am fost batut de doi tineri langa masina mea de fata cu sotia mea. La sosirea politiei ei au spus ca am sarit primul la bataie. Eu am spus ca ei au ... (vezi toată discuția)
Lovire tytys tytys sunt in proces cu vecini pentru granituire pentru o fasie de teren de 1,20 m *104m iar vecinul a rezemat niste bucati de tabla de casa mea care este cu 10 cm ... (vezi toată discuția)
Ce se poate intampla??? nanucu nanucu In urma cu 2 saptamani am avut o altercatie cu un coleg, ne-am injurat, el a venit mi-a dat o palma, dupa care ne-am impartit cate un pumn, el mi-a invinetit ... (vezi toată discuția)