avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare in munca student cetatean strain
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare in munca student cetatean strain

Va rog sa imi precizati daca un student cetatean strain, pentru a putea fi incadrat in munca are nevoie de permis de munca
Cu siguranta ca are nevoie de permis de munca daca e cetatean strain.[addsig]
Cadrul legal cu privire la permisele de munca:

a)Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul strainilor in Romania, republicata aprobata prin Legea nr. 357/2003;

b)Legea nr. 203/1999 privind permisele de munca, republicata;

c)H.G. 1145/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 203/1999 privind permisele de munca, republicata.
In conformitate cu Legea 203/1999 republicata si HG 1145/2004, ai nevoie de permis de munca. In fapt, daca vrei sa te angajezi cu contract de munca, ai doua posibilitati: cu viza de munca (daca nu ai nationalitatea unei tari din UE), daca vrei sa obtii legitimatie de sedere cu acest scop si direct de permis, daca vrei sa ramai cu acelasi scop de studii, dar sa poti fi angajat cu maxim 4 ore pe zi. Mai multe informatii, poti obtine la 315.27.42 sau la www.omfm.ro. Succes!
In conformitate cu Legea 203/1999 republicata si HG 1145/2004, ai nevoie de permis de munca. In fapt, daca vrei sa te angajezi cu contract de munca, ai doua posibilitati: cu viza de munca (daca nu ai nationalitatea unei tari din UE), daca vrei sa obtii legitimatie de sedere cu acest scop si direct de permis, daca vrei sa ramai cu acelasi scop de studii, dar sa poti fi angajat cu maxim 4 ore pe zi. Mai multe informatii, poti obtine la 315.27.42 sau la www.omfm.ro. Succes![addsig]
Quote:

On 2004-09-13 15:44, dmarius wrote:
In conformitate cu Legea 203/1999 republicata si HG 1145/2004, ai nevoie de permis de munca. In fapt, daca vrei sa te angajezi cu contract de munca, ai doua posibilitati: cu viza de munca (daca nu ai nationalitatea unei tari din UE), daca vrei sa obtii legitimatie de sedere cu acest scop si direct de permis, daca vrei sa ramai cu acelasi scop de studii, dar sa poti fi angajat cu maxim 4 ore pe zi. Mai multe informatii, poti obtine la 315.27.42 sau la www.omfm.ro. Succes![addsig]Asta vroiam sa zic si eu!
[addsig]

Alte discuții în legătură

Angajare cetatean strain Gabriel Iliescu Gabriel Iliescu doresc sa angajez un cetatean strai (turc) ce are domiciliu in Romania. care sunt conditiile? (vezi toată discuția)
Dreptul de munca in romania a-alinka a-alinka Am o mare nelamurire. Sunt cetatean al R.Moldova Sunt de 6 ani pe teritoriul Romaniei, am terminat aici facultatea si sunt de aproape 1 an casatorita cu un ... (vezi toată discuția)
Drept de munca iojik iojik Un cetatean strain (nascut cetatean roman, dar care a renuntat la cetatenia romana) primeste permis de sedere temporara (pe un an), in virtutea faptului ca ... (vezi toată discuția)