avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare imobil, mostenitori inamici
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare imobil, mostenitori inamici

As vrea sa cumpar un teren de marime si pret modest, insa cred am intrat intr-o situatie dificila.
Titlul de proprietar inca apartine unei persoane decedate.
Mostenitorii sunt: 1. fiica proprietarului, 2. nepoata proprietarului (tatal, celalalt mostenitor direct, decedat). Aceste doua persoane, dupa ani de cearta, nu mai sunt capabile sa discute in mod civilizat; de fapt, nepoata locuieste in strainatate si vine in Romania o data pe an cel mult.
Fiica proprietarului ar fi de acord sa-mi vanda terenul, dar in lipsa nepoatei nu putem intocmi schimbarea titlului de proprietar.
Doua anecdote relevante: Fiica deja a vandut o casa in aceeasi situatie de mostenire, fara ca titlul de proprietar sa fie clarificat. Ea sustine ca a platit o suma de bani nepoatei, nepoata nu admite, dovada nu exista. Dar nepoata nu a facut un demers juridic. Plus, fiica a platit cheltuielile de spital si ulterior de inmormantare pentru fratele si mama ei. Acest fapt conteaza sau nu?
Ce putem face in aceasta situatie? Nu vad nici o speranta ca aceste doua sa se intelege. Ar fi un contract de vanzare-cumparare semnat de un notar public posibil si valabil in acest caz?
Va multumesc pentru considerare.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:00, 28 Iulie 2011
nu are nici o relevanta faptul ca fiica a platit cheltuielile cu spitalizarea si apoi inmormantarea defunctului.
nici un notar nu va autentifica un contract de vanzare-cumparare in lipsa proprietarului tabular, sau mandatarului cu procura speciala in acest sens .
Exista posibilitatea de a va fi vanduta mostenirea.
Ar fi insa recomandabil sa consultati verbal un avocat pentru a intelege toate consecintele juridice si pentru a fi analizate si actele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa cumpar o casa dana.bors dana.bors Cum pot cumpara o casa batraneasca,cu teren aferent de 300mp,daca nu exista decat un act din 1928 in care scrie toti proprietarii care au locuit . (vezi toată discuția)
Titlu proprietate pamant extravilan,titularu decedat simpatyk simpatyk Buna Ziua Este vorba de Titlul de proprietate al bunicului meu care este decedat de 15 ani. Cat a trait a dat cate 1 hectar de pamant la fiecare copil sa ... (vezi toată discuția)
Mostenire in cazul parintilor divortati si decedati auricaT auricaT Buna seara, Parintii mei au divortat in anul 1984 dupa 27 ani de casatorie. La vremea aceea la partajare nu se punea in calcul si pamantul mostenit de la ... (vezi toată discuția)