As vrea sa cumpar un teren de marime si pret modest, insa cred am intrat intr-o situatie dificila.
Titlul de proprietar inca apartine unei persoane decedate.
Mostenitorii sunt: 1. fiica proprietarului, 2. nepoata proprietarului (tatal, celalalt mostenitor direct, decedat). Aceste doua persoane, dupa ani de cearta, nu mai sunt capabile sa discute in mod civilizat; de fapt, nepoata locuieste in strainatate si vine in Romania o data pe an cel mult.
Fiica proprietarului ar fi de acord sa-mi vanda terenul, dar in lipsa nepoatei nu putem intocmi schimbarea titlului de proprietar.
Doua anecdote relevante: Fiica deja a vandut o casa in aceeasi situatie de mostenire, fara ca titlul de proprietar sa fie clarificat. Ea sustine ca a platit o suma de bani nepoatei, nepoata nu admite, dovada nu exista. Dar nepoata nu a facut un demers juridic. Plus, fiica a platit cheltuielile de spital si ulterior de inmormantare pentru fratele si mama ei. Acest fapt conteaza sau nu?
Ce putem face in aceasta situatie? Nu vad nici o speranta ca aceste doua sa se intelege. Ar fi un contract de vanzare-cumparare semnat de un notar public posibil si valabil in acest caz?
Va multumesc pentru considerare.
nu are nici o relevanta faptul ca fiica a platit cheltuielile cu spitalizarea si apoi inmormantarea defunctului.
nici un notar nu va autentifica un contract de vanzare-cumparare in lipsa proprietarului tabular, sau mandatarului cu procura speciala in acest sens .
Exista posibilitatea de a va fi vanduta mostenirea.
Ar fi insa recomandabil sa consultati verbal un avocat pentru a intelege toate consecintele juridice si pentru a fi analizate si actele.