avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renuntare la mostenire in favoarea unui frate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renuntare la mostenire in favoarea unui frate

buna ziua. parintii mei, care sunt inca in viata vor sa doneze intreaga casa surorii mele, iar eu sunt de acord sa renunt la dreptul meu in favoarea surorii. in aceasta situatie, va intreb daca este necesar, in cazul donatiei, sa consemnez cedarea mea de bunavoie, printr un act notarial, sau nu?
va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Florin* , utilizator 09:48, 27 Iulie 2011
Buna ziua !
Donatia este un act unilateral al donatorilor ( proprietarii - parintii dvs,) si nu se cere acordul dvs. ( care sunteti tert , neavand drept de proprietate decat ca mostenitor al parintilor , la momentul decesului unuia dintre acestia ) .
sora mea m a informat ca in urma consultarii cu notarul, la care urmeaza sa se incheie actul de donatie, acesta din urma i a comunicat ca nu pot face actele decat daca eu semnez in fata notarului ca cedez partea mea din asa zisa mostenire.
Daca parintii dvs. sunt singurii proprietari ai imobilului nu are niciun sens ceea ce v-a spus sora dvs. intrucat dvs. nu aveti niciun drept la acest moment asupra respectivului imobil .
Nu se poate face renuntare la mostenirea celui care nu a MURIT inca.

Sa fim seriosi! Cine imi garanteaza ca o sa supravietuiesc aceluia despre a carui mostenire imi fac planuri?
Poate e vorba de o instrainare in conditiile art 845 Cod civil si de aceea va cheama notarul pentru a semna actele.
In orice alta situatie nu aveti de ce sa fiti chemat la notar, atata timp cat parintii sunt in viata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la mostenire in favoarea unui frate mrt mrt buna ziua. suntem 2 copii la parinti. eu doresc sa renunt de bunavoie la dreptul meu de mostenitor al casei parintesti in favoarea surorii mele. este necesar ... (vezi toată discuția)
Succesiune VioricaC VioricaC Buna seara, Suntem 2 mostenitori si nici nu are copii. Sora mea este casatorita . iar sotul are 2 copii din prima casatorie. Si eu sunt casatorita Ambii ... (vezi toată discuția)
Imobiliare emy86 emy86 Vroiam sa stiu daca mama avand doi copii poate sa lase la unul din copii casa fara semnatura celuilalt (vezi toată discuția)