avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am condus autoturismul fiind sub influenta alcoolului ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am condus autoturismul fiind sub influenta alcoolului - pedepse?

buna ziua am fost depistat in trafic cu o alcoolemie de 0,67 mg in aerul expirat si acum se asteapta rez de la IML precizez ca nu am avut nici un eveniment rutier sau accident ,victime,pagube etc nimic si as vrea sa stiu daca se poate fara condamnare penal (amenda,suspendare etc) si daca se poate obtine scoaterea de sub urmarire pena si amenda administrativa pt asa ceva ? eu l;ucrez in MAI si daca ma condamna raman fara loc de munca va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 18:54, 26 Iulie 2011
infractiunea consta in conducerea masinii cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. deci asteptati rezutatul analizelor IML.

pe de alta parte, daca analiza iese pozitiva (adica peste 0,8) atunci condamnarea este inevitabila. Practica instantelor este de a da 6 luni - 1an cu suspendarea executarii. Nu puteti scapa doar cu amenda administrativa.
Daca la proba etilotest este de 0,67 atunci la proba biologica aveti sigur peste 1 la mie si deci este vorba de infractiune. Prin urmare nu scapati fara condamnare fie ea si cu suspendare. Ma surprinde ca tocmai dv cereti clementa de la colegii din MAI si culmnea pt ce fapta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0.53 aer expirat ionutx ionutx buna ziua. Am fost depistat cu o alcoolemie de 0.53 in aer expirat, mi-au fost recoltate probe biologice iar acum trebuie sa astept rezultatul. Imi poate ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie la volan alinutza9 alinutza9 alcoolemie mare la volan;ridicare carnet de conducere:care sunt consecintele? (vezi toată discuția)