avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz transmitere fisa de post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz transmitere fisa de post

Cum poate fi fortat un angajator sa transmita angajatului o fisa de post care a fost atestata de Inspectia Muncii ca existenta la dosarul de personal fiind si ceruta de angajat prin adresa oficiala ? Anterior controlului angajatorul a negat oficial existenta acestei fise.
Cel mai recent răspuns: LEGES HR , Consultant resurse umane 21:52, 29 Iulie 2011
Ce se intampla daca intre timp angajatorul ''pierde'' documentul ?
La angajare s-a procedat in mod clasic.Am semnat toate actele si le-am lasat la aprobare/inregistrare.
Avand in vedere ca denumirea functiei din contract nu se regaseste in COR(si acest lucru semnalat de inspectia muncii) acea fisa de post este singurul document care imi defineste activitatea timp de 4 ani.

Singurul lucru pe care il detin este un email primit de la sef cu draftul fisei de post in format electronic evident nesemnat.Poate fi folosit ca document oficial?

In fapt este vorba de o actiune premeditata de inlaturare a mea din activitate in favoarea altor persoane prin ''stergerea urmelor'' iar ulterior prin invocarea lipsei documentelor sa mi se impuna alta functie.
1. Nu poate fi folosit ca document oficial acel email , insa este de folositor in cazul unui litigiu in instanta.

2. Singura posibilitate este promovarea unei actiuni in instanta ... in cadrul actiunii mentionati despre acel email care contine draftul fisei de post si despre rezultatul controlului I.M. in care este mentionata si fisa postului dvs.
Multumesc pentru raspuns.
Denumirea functiei din contract care nu exista in COR devine si ea o problema deoarece nu a fost corectata desi s-a dispus de control stipularea in acte a unei denumiri din COR.Angajatorul insista sa foloseasca denumiri asimilate intern asociate cu coduri numerice din COR specificand aceasta echivalare de denumiri in actele aditionale la contract.Este legala aceasta practica?
Nu este corect ,trebuie trecuta functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative,nu denumiri asimilate intern.
Innainte de a declara razboi total si a crea o ruptura definitiva mergand in instanta mai poti incerca sa "sensibilizezi" angajatorul printr-o noua sesizare la ITM privind:
- neprimirea fisei de Post la angajare (am inteles ca ai semnat-o dar nu a mai ajuns innapoi la tine...)
- necorelarea denumirii COR(fiindca trebuie sa ai o denumire COR atat in CIM cat si in Revisal) cu functia,denumirea si eventual fisa postului tau -daca este cazul
- sper ca macar CIM(Contractul Individual de Munca) il ai fiindca acolo sunt pomenite multe din elementele necesar a fi clarificate

In esenta primul control poate sa nu-l doara foarte tare pe angajator, mai ales daca nu se lasa cu amenzi ci doar cu plan de masuri, insa printr-o o a doua plangere la ITM in care soliciti sa ti se comunice termenul in care angajatorul are obligatia sa ia toate masurile dispuse(inmanarea fisei de post,etc) vei obtine fie ce doresti fie angajatorul nu se va executa si atunci ar trebui sa survina
Art. 21 din Legea 108/1999 "refuzul unui angajator, persoana fizica sau juridica, de a aduce la indeplinire masurile obligatorii dispuse de inspectorul de munca, la termenele stabilite de acesta, in limitele si cu respectarea prevederilor art. 6 si art. 19 din lege, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 3.000 lei la 10.000 lei.". Doar daca ITM-ul nu-si face treaba sau apar alte complicatii are sens sa mergi in instanta, ce-i drept acolo se termina joaca...

Alte discuții în legătură

Semnarea fisei postului Buna ziua.Intrebare:Un angajat care lucreaza la o firma fara a semna fisa postului pentru postul pe care il ocupa,poate fi tras ulterior la raspundere in ... (vezi toată discuția)
Urgent ajutor, va rog :) denisa_eu denisa_eu Buna ziua, la noul loc de munca nu exista fise de post iar printre sarcinile primite, apare si intocmirea acestora. I-am adus la cunostinta angajatorului ca ... (vezi toată discuția)
Schimbare atributii ContSters217881 ContSters217881 Doresc sa obtin un punct de vedere pentru urmatoarea situatie; Mi s-a prezentat o fisa de post cu titulatura schimbata fata de cea din contract si fara ... (vezi toată discuția)