avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua! De curand am fost contactata de fratele meu cum ca, cu multe cheltuieli, au obtinut un teren de aprox. 30ari, din care 1/3 mi s-ar cuveni mie si m-au solicitat sa ma duc sa semnez daca nu am nici o pretentie la acel teren. Daca imi vreau partea ar trebui sa particip cu o treime din toate cheltuielile. Eu nu vreau acel teren pt. ca e departe de mine pt. intretinere si prea putin pt. vanzare. Ce se intampla daca pur si simplu nu ma duc sa semnez?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: flori54 , utilizator 10:22, 27 Iulie 2011
nu se intimpla nimic doar ca fratele dumneavoastra nu va fii proprietar niciodata pe terenul ce va revine dar ca sa il puteti dona bisericii va trebuii sa consultati un notar public.
Nu precizati unde trebuie sa semnati. Este vorba de o succesiune? Daca renuntati la mostenire, veti fi straina de aceasta in totalitate.
Buna dimineata! Ar trebui sa ma duc la tribunal sa semnez actele de renuntare ori ar trebui sa suport 1/3 din cheltuieli in conditiile in care terenul e inca pe bunici iar mama mai traieste. E adevarat, e un intravilan dar, si asa, ma intreb daca merita ca valoare in conditiile in care e intr-un satuc mic , cheltuielile de intabulare netinand cont de acest lucru. Fratele meu locuieste acolo, are tot interesul sa obtina acea gradina iar eu nu stiu ce sa fac. De gospodarit nu pot pt. ca e departe de mine, de vandut nici atat, iar de cerut contravaloarea in bani, nu stiu ce mai ramane daca scadem partea care mi s-ar cuveni mie din cheltuieli. Chiar sunt obligata sa particip si eu la cheltuieli daca am pretentii la partea mea? Stiu ca moral asa ar trebui insa, intre noi mai sunt si alte probleme si ceea ce nu e moral, ar fi corect pt. mine. Multumesc.
flori54 a scris:

terenul e inca pe bunici iar mama mai traieste.


Daca mama traieste si NU a renuntat la mostenirea parintilor ei, atunci terenul ii apartine mamei (si fratilor/surorilor ei, daca are).
Daca mama e singurul copil al bunicilor dvs. si a renuntat la mostenirea lor, abia atunci ati putea veni dvs. si fratele dvs. la mostenirea bunicilor. Altminteri nu stiu despre ce treime vorbiti! Ca in ochii mei e ca si cum ati imparti cioara de pe gard.

Nu e deloc limpede povestea dvs. si din acest motiv riscati sa primiti sfaturi aiurea.
Tribunal? Ce actiune e pe rol la tribunal?
Un partaj succesoral ar fi pornit de la judecatorie (ati fost parte? ati fost citata? nu pricep despre ce renuntare la tribunal ar putea fi vorba).

Atentie! Renuntarea la o mostenire inseamna renuntare la TOT. Cel ce renunta crezand ca a renuntat doar la un capat de ata (ceva de mica valoare) renunta de fapt la TOT ceea ce avea mortul in patrimoniul sau.

Nu va putem sfatui sa renuntati cata vreme nu se intelege mare lucru din povestea dvs. (ar insemna sa va dam un sfat, desi, in concret, nu prea avem habar despre ce vorbim).

Lamuriti-ne, ca sa va putem lamuri! Sau incercati sa discutati cu un avocat cu toate actele in fata si toata povestea spusa cap-coada.

Ultima modificare: Miercuri, 27 Iulie 2011
romascanu, moderator
Multumesc mult. Acum se fac demersurile pt. intabulare pe mama apoi mi s-a spus ca voi fi si eu chemata pentru partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobandirea actului de proprietate asupra unui teren. rosiu simona rosiu simona Buna ziua! Am un prieten care se afla intr-o situatie mai complicata si sper sa am toate datele problemei. El este casatorit de un an si sta cu parintii lui in ... (vezi toată discuția)
Succesiunea după 30 de ani de la decesul bunicilor? Mara77! Mara77! Buna seara! Bunicii mei din partea mamei au decedat acum vreo 25- 30 de ani, întâi bunica, apoi bunicul la ani distanță. Bunicii mei au avut 5 copii. ... (vezi toată discuția)
Mostenire mariu_s mariu_s buna ziua! as vrea sa-mi da-ti un sfat. e vorba de o dezbatere de mostenire pentru un teren. pt a intelege mai usor am sa numesc persoanele implicate: A,B ... (vezi toată discuția)