avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligativitatea examenului medical la angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligativitatea examenului medical la angajare

Buna ziua!
Cum interpretati articolul 27 din codul muncii in urmatorul caz?
Angajez o persoana ce urmeaza sa inceapa activitatea la 01.09.2011. Doresc sa semnez acum contractul individual de munca intrucat firma intra in concediu. Este contractul lovit de nulitate daca il semnam azi, 26.07.2011,primeste avizul medical in 29.07.2011 iar activitatea o incepe la 01.09.2011.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: bvr , utilizator 16:20, 28 Iulie 2011
ART. 15 - HG 355/2007
Examenul medical la angajarea în muncă se efectuează pentru:
a) lucrătorii care urmează a fi angajaţi cu contract individual de muncă pe perioadă determinată sau nedeterminată;
b) lucrătorii care îşi schimbă locul de muncă sau sunt detaşaţi în alte locuri de muncă ori alte activităţi;
c) lucrătorii care îşi schimbă meseria sau profesia.
Apreciez ca se poate incheia c.im. doar daca persoana este apta medical,
Ar mai fi o idee, in c.i.m. sa sa treaca faptul ca acesta intra in vigoare de la data X, care sa fie considerata data inceperii activitatii, respectiv data primirii la lucru, iar c.i.m. sa fie inregistrat in Revisal cu o zi inainte, dar sincer va zic ca nu am mai avut un caz asemanator; daca am noutati am sa revin
bvr a scris:

Buna ziua!
Angajez o persoana ce urmeaza sa inceapa activitatea la 01.09.2011. Doresc sa semnez acum contractul individual de munca intrucat firma intra in concediu. Este contractul lovit de nulitate daca il semnam azi, 26.07.2011,primeste avizul medical in 29.07.2011 iar activitatea o incepe la 01.09.2011.
Multumesc

Nu este lovit de nulitate c.i.m., intrucat acesta isi va produce efectele de la data de 01.09.2011.
freeelis a scris:

bvr a scris:

Buna ziua!
Multumesc

Nu este lovit de nulitate c.i.m., intrucat acesta isi va produce efectele de la data de 01.09.2011.

Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract individual de munca raluca peia raluca peia AM CITIT CA DACA NU AM FACUTA VIZITA MEDICALA DE CATRE MEDICUL DE LA MEDICINA MUNCII,CONTRACTUL INDIVIDUAL DE MUNCA POATE FI DECLARAT NUL.EU NU AM FACUT ACEA ... (vezi toată discuția)
Examen medical la angajare miruna82 miruna82 Am urmatoarea problema: urmeaza sa ma angajez la o societate si mi s-a solicitat adeverinta de la medicul de familie, in care sa specifice ca sunt apta de ... (vezi toată discuția)
Probleme contract de munca miha859 miha859 Buna seara, am mai multe intrebari legate de contractul meu de munca, care nu cred ca este tocmai legal... 1. Nu am fisa de post, desi am inteles ca este ... (vezi toată discuția)