avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Chirie pt locuit + activitate PFA -> doua contracte?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Chirie pt locuit + activitate PFA -> doua contracte?

Doresc sa inchiriez un apartament cu trei camere, din care o camera va fi folosita pentru PFA cu activitate de informatica, iar restul apartamentului pentru locuit. Prorietarul ar prefera sa nu se deranjeze cu inregistrat contractul la fisc, prietenii stiu de ce. Ar fi posibil (si legal) de a incheia simultan doua contracte astfel:

1. Contract de comodat (gratuit) intre prorietar si PFA pentru o camera - cu destinatia "sediu profesional"
2. Contract de inchiriere (pe bani) intre proprietar si PF pentru restul apartamentului - cu destinatia "locuit"?

In acest fel eu pot depune la Registrul Comertului contractul de comodat si pot functiona legal acolo, iar contractul de inchiriere pe bani se declara la fisc daca vrea proprietarul (problema lui).

Ce probleme legale ar putea aparea cu un astfel de aranjament? PFAul este la norma de venit deci ne-deducerea cheltuielilor cu chiria nu ma afecteaza.

Cel mai recent răspuns: dgnConsulting , Contabil 20:42, 26 Iulie 2011
Se poate face contract de comodat pentru o camera intre proprietar si PFA, si contract de inchiriere intre Proprietar si Chirias pentru 2 camere; este perfect legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intermediere inchiriere masina intre persoane fizice grigore2 grigore2 SRL-ul meu vrea sa intermedieze un contract de inchiriere de masini intre doua persoane fizice. Eu (persoana juridica) voi primi banii in avans la data X, ... (vezi toată discuția)
Ajutor inchiriere pfa pe cod caen 6820 norna norna Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu raspuns la urmatoarea intrebare: -[b]Persoana fizica P[/b] este proprietarul unui [b]apartament A[/b]. -aceeasi ... (vezi toată discuția)
Contractele dintre proprietar si chirias - de care, in ce conditii costel2 costel2 1)Ce sanctiuni atrage un contract de închiriere facut între chirias si proprietar de comun acord ,neînregistrat legal ? 2)Poate un proprietar sa ofere un ... (vezi toată discuția)