Am inteles ca este foarte greu sa/ti pastrezi numele de familie al sotului dupa divort, doar cu acordul lui. Daca sotul ar fi deacord cu pastrarea numelui, insa el nu se prezinta la proces, ce ar trebui sa fac? In octombrie am urmatorul termen. Daca il conving ce ar trebui sa fac? O declaratie a lui legalizata?
Va multumesc!
In situatia in care sotul este de acord ca dvs. sa va pastrati numele dobandit prin casatorie, dar nu intelege sa se prezinte la proces, acesta poate da o declaratie la notar prin care sa consimta sa-i purtati numele de familie dupa divort, iar instanta va lua act de aceasta invoiala.
Instanta, pentru motive temeinice, poate sa incuviinteze acest drept chiar si fara invoiala partilor.
Av.Eva Carbunaru
Divort
adi78
Buna ziua, am si eu o intrebare la voi toti. Care este procedeul unui divort cand unul dintre soti nu este deacord cu divortul desi locuiesc despartiti de mai ... (vezi toată discuția)
Divort
mara_08
Buna ziua,
Dupa o casnicie de peste 25 de ani, sunt nevoita sa divortez din cauza infidelitatii sotului meu. El este plecat in strainatate de 2 ani, in USA, ... (vezi toată discuția)