avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire vinduta inainte de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire vinduta inainte de succesiune

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Sint disperata. In 1997 am cumparat o casa cu teren de la o vaduva. Sotul ei murise in 1985. Casa si terenul cumparat de mine au fost dobindite de sotul ei de la reforma agrara in 1945. Titlul de proprietate din 1945 al sotului ei se afla la mine. Aceasta vaduva nu a facut
succesiunea dupa sot iar acum o nepoata al sotului dupa spora lui singura lui ruda in viata inafara de sotia lui vrea sa deschida succesiunea dupa unchiul ei acum dupa 26 ani. Vaduva de la care am cumparat casa si terenul are acum peste 90 de ani si este bolnava. Va rog sa-mi spuneti daca mai pot sa-mi intabulez casa si terenul pentru care de 14 ani platesc impozit. Mai are dreptul nepoata la mostenire? Va multumesc. Ma puteti contacta pe email: maria197032@yahoo.com
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 20:58, 26 Iulie 2011
Initiati o actiune de uzucapiune de scurta durata. Aveti toate sansele sa reusiti.

De asemenea daca nepoata nu a acceptat in termen de 6 luni de la deces mostenirea atunci este declarata straina de succesiune.
Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Nepoata nu are sanse in conditiile neacceptarii mostenirii in cele 6 luni.Mostenitorii batranului sunt sotia supravietuitoare si nepoata.Daca sotia supravietuitoare nu recunoastte calitatea de mostenitor se va adresa insttantei, dvs. neavand calitate procesuala activa intr-o astfel de cauza.Situatia se complica daca batrana decedeaza .
Pe numele carei persoane este deschis rorul fiscal?
Uzucapiunea de 10 ani nu poate fi invocata de dvs. in eventualitatea unui proces cu nepoata intrucat nu e indeplinita conditia justului titlu.
Pai contractul de vanzare-cumparare cu vaduva nu este considerat just titlu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinzare bunuri imobile inainte de dezbaterea succesiunii ContSters238389 ContSters238389 Va rog mult pentru un raspuns vecinii mei au cumparat o casa si teren de la o batrina in 1995. Sotul ei murise iar cu 10 ani inainte, iar batrina a vindut casa ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters238389 ContSters238389 S-acumparat o casa cu teren de la o vaduva care nu a avut copii (facind doar un act sub semnatura privata in care nu este mentionat nici suprafata nici locul ... (vezi toată discuția)
Vinzare bunuri imobile inainte de dezbaterea succesiunii ContSters238389 ContSters238389 Va rog mult pentru un raspuns vecinii mei au cumparat o casa si teren de la o batrina in 1995. Sotul ei murise iar cu 10 ani inainte, iar batrina a vindut casa ... (vezi toată discuția)