avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

buna seara,
ma intereseaza ce pasi trebuie urmati pentru iesirea din indiviziune pentru o casa in care eu am 63 % iar fiul meu 37 % si daca pot vinde chiar daca acesta nu este de acord? fac mentiunea ca a fost construita de mine si sotul meu decedat din 2007..
multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 14:38, 29 Iulie 2011
trebuie sa promovati in instanta actiune care sa aibe ca obiect iesirea din indiviziune . se va face o expertiza de evaluare a casei si instanta va decide cui ii va atribui casa si cine va primi sulta.
de obicei cum se intampla?
cine primeste casa si cine sulta?
cum sili?
e poate stab
cum se poate stabili cine primeste casa si cine sulta?
ana_maria_732000 a scris:

cum se poate stabili cine primeste casa si cine sulta?



Potrivit dispozitiilor art.673 indice 9 Cod Procedura Civila, la formarea si atribuirea loturilor, instanta va tine seama, dupa caz, si de acordul partilor, marimea cotei-parti ce se cuvine fiecareia, natura bunurilor, domiciliul si ocupatia partilor, faptul ca unii dintre coproprietari, inainte de a se cere imparteala, au facut constructii, imbunatatiri cu acordul coproprietarilor sau altele asemenea.
bun!
fiul nu are serviciu, nu face nicio imbunatatire deoarece nu isi plateste nici macar lumina, apa si alte utilitati chiar daca sunt pe numele lui.in acest caz credeti ca ii va da cineva ceva?

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune nicole852107 nicole852107 buna seara,suntem intr-un proces de iesire din indiviziune,si vreau sa stiu daca exista vreo lege care sa oblige coopropietarul sa accepte sulta ce i se cuvine ... (vezi toată discuția)
Hotărâre definitivă ieșire din indiviziune Alexandru-Mugur Ionescu Alexandru-Mugur Ionescu Va rog o lămurire a unei hotărâri judecătorești din anul 2014. In temeiul art 673 indice 9 cod de procedură civilă, instanța poate atribui unui ne ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa 12 ani utilizatorx utilizatorx Buna ziua! As vrea sa stiu daca se mai poate face partaj dupa 12 ani de la divort pe un teren ramas in proprietate comuna si daca cheltuielile impuse de asta, ... (vezi toată discuția)