avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract de cesiune
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract de cesiune

Buna ziua,

Situatia este urmatoarea. Exista 2 SRL-uri cu cate 2 asociati fiecare, X si Y. Un asociat de la X vrea sa cedeze din partile sale sociale catre un alt asociat de la Y in schimbul partilor sociale egale de la Y. Fiecare cedeaza din partile lor. Astfel X va avea inca un asociat de la Y si invers, fiecare societate avand in final 3 asociati.

1. Se va face un singur contract de cesiune? Cum va fi formulat daca fiecare parte este si cedent si cesionar? Sau se va face cate un contract pentru fiecare societate in parte?

2. Daca numai unul din asociati cedeaza din partile sale, in contractul de cesiune trebuie mentionat si al doilea asociat, cel care ramane cu partile sociale neatinse?

Sper ca m-am facut inteles si va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 23:40, 20 August 2008
Deci 2 dosare de fiecare firma. Multumesc.

In indicatiile de la ONRC scrie ca e nevoie de imputernicire speciala. E suficienta o imputernicire a firmei, semnata si stampilata sau e nevoie sa mergem la notar pentru una?

Sanatate
Este suficienta o imputernicire cu semnatura administratorului, stampila societatii, nr si data de inregistrare. Dac dvs sunteti administratorul nu mai aveti nevoie de imputernicire
Inca o intrebare, va rog. Cazierul fiscal trebuie sa-l obtinem noi de la administratie sau il obtine onrc-ul? Sunt din Bucuresti.

Sunt derutat fiindca la acte pe site-ul lor scrie ca trebuie sa aduc si cazier fiscal si tot la ei scrie la comunicate de presa ca pentru infintari si cesiune il obtin ei de la finante pentru 20 de lei.

Multumesc
Cazierul fiscal se scoate de Reg. Com. in toate situatiile contra cost(20 lei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte preluare societate. VASSY VASSY Buna ziua, Ma confrunt de ceva timp cu o preluare de societate. Cesioneaza 2 asociati si o preia alti 2 asociati.Nu este greu, dar de cate ori s-a intamplat ... (vezi toată discuția)
Act constitutiv actualizat - cesiune parti sociale ContSters50370 ContSters50370 Buna ziua, am si eu o intrebare, daca m-ati putea ajuta v-as fi foarte recunoscatoare. Desi am cautat pe forum, nu m-am lamurit in totalitate. Sotul meu ... (vezi toată discuția)
Recodificare si inregistrare mentiuni DAIANA_ DAIANA_ Dupa cum stiu eu, cererea de recodificare se adreseaza separat directorului ORC, iar mentiunile se cer ca pana acum judecatorului delegat. Deci este nevoie de ... (vezi toată discuția)