avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Prescriere amenzi
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Prescriere amenzi

Doresc sa incep prin a va multumi pentru munca pe care o depuneti pe acest site.
In urma cu 27 de ani , mama a divortat si dupa incheierea procesului nu a anuntat la sectia financiara ca a revenit la numele de dinaintea casatoriei. In tot acesti ani a platit impozitul pe numele din timpul casatoriei. Am decis recent sa actualizeze aceste date si am aflat ca trebuie sa plateasca o amenda contraventionala de 50 ron. Nu suma este problema ci situatia in sine.
In primul rand, pana acum recent chiar nu a stiut (desi e logic) de actualizarea acestor date. Cand a platit impozitul a folosit CNP-ul .
In al doilea rand, chiar daca trebuia anuntat in termen de 30 de zile (conform legilor din '83) , dupa aproape 30 de ani nu se prescrie aceasta amenda?
Va rog sa-mi spuneti , daca puteti, termenul de prescriere al amenzilor contraventionale si cui trebuie sa ma adresez ( sa depun o plangere)?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cercetasul , utilizator 10:58, 28 Iulie 2011
Amenda a fost emisă cand a mers sa actualizeze datele, nu acum 30 de ani. Verificati procesul verbal.
am fost acum o luna sa ne informam ce trebuie facut pentru asta si duduia de la ghiseu ne-a spus ca va trebui sa platim o amenda. nu s-a emis inca un proces verbal in sensul asta. Vineri vrem sa mergem sa actualizam datele dar nu vrem sa platim aceasta amenda. Totusi, daca trebuie o sa platim cf legii, dar ma intereseaza cum o pot contesta si baza legala pt asta.
Vor emite procesul verbal in momentul depunerii actelor. Aveți termen legal de 15 zile pentru contestarea acestuia. Părerea mea este ca e o cauza pierdută, veți plăti mai mult pe benzina..
Si mai apoi, necunoasterea legii nu este un motiv de incalcare.In cazul d-voastra, fiind neglijabila suma, nu merita sa va agitati.Probabil ca nici nu se va face proces verbal de contraventie, avand in vedere ca datoria catre stat a fost achitata in permanenta(si aceasta obligatie se prescrie in termen de 5 ani, daca nu se achita)
va multumesc pt sfat si voi tine cont de el. amenda a fost de 30 lei .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate ratbul sa ma dea in judecata? deiut deiut acum o luna am luat o amenda de 500ron si nu am platit-o nici acum ce poate sa se intample?ma pot da in judecata si unde as putea sa o platesc acum?:( (vezi toată discuția)
Amenda cnadnr monica.daliu monica.daliu Buna tuturor, Am fost astazi sa achit impozitele locale si am fost informata ca sotul meu are de achitat o amenda din 2011, o amenda pentru care nu am ... (vezi toată discuția)
Cum se prescrie o amenda de radar fix? adelina prada adelina prada in luna oct 2008 am primit instiintare la firma ca masina mea de serviciu a depasit viteza legala cu 12km si sa dam datele soferului. le-am dat si in noiembrie ... (vezi toată discuția)