Doresc sa incep prin a va multumi pentru munca pe care o depuneti pe acest site.
In urma cu 27 de ani , mama a divortat si dupa incheierea procesului nu a anuntat la sectia financiara ca a revenit la numele de dinaintea casatoriei. In tot acesti ani a platit impozitul pe numele din timpul casatoriei. Am decis recent sa actualizeze aceste date si am aflat ca trebuie sa plateasca o amenda contraventionala de 50 ron. Nu suma este problema ci situatia in sine.
In primul rand, pana acum recent chiar nu a stiut (desi e logic) de actualizarea acestor date. Cand a platit impozitul a folosit CNP-ul .
In al doilea rand, chiar daca trebuia anuntat in termen de 30 de zile (conform legilor din '83) , dupa aproape 30 de ani nu se prescrie aceasta amenda?
Va rog sa-mi spuneti , daca puteti, termenul de prescriere al amenzilor contraventionale si cui trebuie sa ma adresez ( sa depun o plangere)?
Multumesc!
am fost acum o luna sa ne informam ce trebuie facut pentru asta si duduia de la ghiseu ne-a spus ca va trebui sa platim o amenda. nu s-a emis inca un proces verbal in sensul asta. Vineri vrem sa mergem sa actualizam datele dar nu vrem sa platim aceasta amenda. Totusi, daca trebuie o sa platim cf legii, dar ma intereseaza cum o pot contesta si baza legala pt asta.
Vor emite procesul verbal in momentul depunerii actelor. Aveți termen legal de 15 zile pentru contestarea acestuia. Părerea mea este ca e o cauza pierdută, veți plăti mai mult pe benzina..
Si mai apoi, necunoasterea legii nu este un motiv de incalcare.In cazul d-voastra, fiind neglijabila suma, nu merita sa va agitati.Probabil ca nici nu se va face proces verbal de contraventie, avand in vedere ca datoria catre stat a fost achitata in permanenta(si aceasta obligatie se prescrie in termen de 5 ani, daca nu se achita)
Amenda cnadnr
monica.daliu
Buna tuturor,
Am fost astazi sa achit impozitele locale si am fost informata ca sotul meu are de achitat o amenda din 2011, o amenda pentru care nu am ... (vezi toată discuția)