avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Amenda CNADNR
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Amenda CNADNR

Buna tuturor,

Am fost astazi sa achit impozitele locale si am fost informata ca sotul meu are de achitat o amenda din 2011, o amenda pentru care nu am primit nici un proces verbal, emisa de CNADNR. As dori sa stiu si eu cum pot obtine o copie a procesului verbal? Vreau sa stiu pentru ce a fost emisa? Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 12:08, 19 Februarie 2013
In principiu se emit amenzi pentru lipsa rovignetei. Incercati sa obtineti de taxe si impozite locale numarul procesului verbal de sanctiune contraventionala si data emiterii, eventual o copie dupa acesta. Daca nu, adresati-va CNADNR.
Luati in calcul ca un proces - verbal de sanctiune contraventionala care nu a fost comunicat contravenientului in termen de 30 zile de la data intocmirii lui este nul.
cei de la taxe si impozite locale unde mergeti sa platiti impozitul trebuie sa detina copii de pe amenda sau acte de sesizare de la fisc- circa financiara de care apartineti - in legatura cu amenda .

daca le solicitati in scris sa va elibere copii de pe actul prin care s-a aplicat respectiva amenda , vor fi obligati sa va raspunda .
O sa incerc la ei, mi-au dat un numar de proces verbal si o data, dar ma deruteaza, pentru ca la acea data sigur aveam rovigneta si multe luni inainte de el si ce ma supara cel mai tare este faptul ca aflu acum de aceasta amenda. Nu am primit nici o avizare si nici anul trecut cand am platit impozitele nu mi-a zis nimeni de existenta lui. Multumesc mult pentru raspunsuri.
Mi se pare atat de dificil sa ma lupt cu sistemul asta al nostru incat prefer sa le dau banii si sa scap. Problema apare atunci cand imi mai spun ca mai am diverse chestii de platit, ca aceasta, de care nu stiu nimic. Ca sa platesc impozitele a trebuit sa stau la 3 cozi, nici nu vreau sa imi imaginez ce inseamna sa ma lamuresc cu o chestie de acum 2 ani. :(
monica.daliu a scris:

O sa incerc la ei, mi-au dat un numar de proces verbal si o data, dar ma deruteaza, pentru ca la acea data sigur aveam rovigneta ...


Este posibil ca amenda sa nu fie pentru vigneta, eu doar v-am spus "in principiu".
Incercati sa obtineti o copie dupa procesul - verbal de sanctiune si va veti lamuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda rovigneta grandanat grandanat Se poate contesta amenda de revigneta pe motiv ca n-am avut de unde s-o procur? Am fost de buna intentie, si am vrut sa-mi fac, dar din cele 3 benzinarii pe ... (vezi toată discuția)
Este necesara rovinieta pana la aeroportul otopeni? ContSters276989 ContSters276989 Am cautat pe multe site-uri iar raspunsurile sunt impartite. Este necesara rovinieta pana la aeroportul Otopeni pentru o masina inmatriculata in judetul ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda lipsa rovigneta Simona Anghel Nagy Simona Anghel Nagy Cum se contesta o amenda pentru lipsa rovignetei de catre o persoana care nu a fost in locul si data mentionate in procesul verbal? (vezi toată discuția)