avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... obligatia de a face
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

obligatia de a face

ce puteti sa-mi spuneti despre ,,obligatia de a face'' , temei legal , daca o societate refuza sa elibereze o adeverinta de radiere de ipoteca?
Cel mai recent răspuns: andrei_ionescu , utilizator 22:59, 26 Iulie 2011
In cazul dvs., temeiul legal al obligatiei de eliberare a adeverintei pentru radierea ipotecii ar trebui sa il constituie clauza din contractul de ipoteca prin care societatea s-a obligat sa elibereze respectiva adeverinta.
Potrivit dispozitiilor art.969 Cod civil, conventiile legal incheiate au putere de lege intre partile contractante.
multumesc pt raspuns! nu am un astfel de contract , am doar un contract de garantie imobiliara , in cazul in care nu vor fi achitate marfurile , suma datorata sa se recupereze din executarea imobilului , dar pana la concurenta unei anume sume
Raspunsul ramane valabil : in lipsa adeverintei de radiere a ipotecii, incercati sa obtineti radierea de la cartea funciara cu actele doveditoare a achitarii datoriei (plata marfurilor).
Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2011
ContSters103772, utilizator
:) nu-i cunoasteti pe cei de la Cadastru! am incercat in fel si chip , refuz total , nu vor decat aceasta adeverinta autentica de radiere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie autentica de radiere de ipoteca andrei_ionescu andrei_ionescu Am detinut un srl care a avut datorii la un combinat. In derularea contractelor comerciale am girat cu casa mea, doar pentru o parte din valoare, respectiv 400 ... (vezi toată discuția)
Refuz radiere ipoteca ContSters303776 ContSters303776 Buna ziua ! In urma acumularii unor datorii , Asociatia de Proprietari a inscris o ipoteca asupra imobilulului in Cartea Funciara. Dupa achitarea integrala a ... (vezi toată discuția)
Ipoteca pe apartament raj4o raj4o asociatia de proprietari poate pune ipoteca pentru un debit de 5300 de lei? (vezi toată discuția)