avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare copil

Buna seara,
Am o sora in Italia si in urma unei relatii de concubinaj cu un cetatean albanez au impreuna un copil. Copilul este recunoscut de tatal lui. Sora mea vrea sa deschida proces pt.incredintarea minorului.
Mentionez ca tatal copilului nu are nici un document valabil de sedere sau de munca in Italia.
In cazul de fata cum se procedeaza? avand in vedere ca el e cetatean albanez si ea cetatean roman.
Astept un raspuns si in cazul ca e nevoie o sa dau mai multe informatii
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: marya123 , utilizator 16:39, 28 Iulie 2011
pai nefiind stabilit legal in italia la deschiderea procesului va fi trimis la el in tara.
in rest se aplica locul de nastere al copilului. sora are deja rezidenta? oricum italia e in UE la fel ca si romania se aplica legi europene. (nu cunosc exact legislatia in materie de dreptul familiei in italia imi pare rau)
Multumesc pt.raspuns.
El nu e stabilit legal in Italia, in schimb sora mea are rezidenta.
Mai am o intrebare:
Se poate deschide proces da incredintare a copilului in Romania avand in vedere cetatenia celor doi parinti (mama romanca si tatal albanez)?...daca da...ce acte sunt necesare si cam cat timp poate dura procesul daca el nu se va prezenta la nicio infatisare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un albanez care a obtinut rezidenta romana poate sa mearga in ue? 88ana 88ana Sunt casatorita cu un cetatean albanez si am optat pentru rezidenta pe teritoriul Romaniei. Dupa obtinerea rezidentei putem merge in Italia fara viza? dar in ... (vezi toată discuția)
Rapire internationala gstoader gstoader buna ziua, sunt mama unui copil de 5 luni nascut in Italia cu resedinta la Roma, mama romanca cu resedinta la Roma si tata italian. Am venit cu copilul ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean albanez anny-marry anny-marry buna ziua!as vrea sa stiu care sunt pasii si actele necesare ptr o casatorie in romania cu un cetatean albanez.si daca acesta facandu-i domiciliul in romania ... (vezi toată discuția)