avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Care sunt actele minime obligatorii pentru angajare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Care sunt actele minime obligatorii pentru angajare?

Pentru un SRL in care singurii angajati vor fi actionarii (sot/sotie) care sunt actele minim necesare pentru angajare? Mi se pare absurd sa ne scoatem cazier, sa ne scriem CV, sa ne facem analizele medicale etc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:14, 27 Iulie 2011
- copie BI/CI
- diploma de studii / calificare
- fisa medicala de aptitudini (medicina muncii)
- cazier (depinde de functie, nu pentru toate)
Andreea_81 a scris:

Pentru un SRL in care singurii angajati vor fi actionarii (sot/sotie) care sunt actele minim necesare pentru angajare? Mi se pare absurd sa ne scoatem cazier, sa ne scriem CV, sa ne facem analizele medicale etc.

Actele necesare angajarii : acte stare civilă; acte de studii şi calificare; fisa de aptitudini etc.
Art. 27 C.mun. prevede :
(1) O persoana poate fi angajata in munca numai in baza unui certificat medical, care constata faptul ca cel in cauza este apt pentru prestarea acelei munci.
(2) Nerespectarea prevederilor alin. (1) atrage nulitatea contractului individual de munca.
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente necesare pentru angajare. VioletaC VioletaC Buna ziua! Recent am infiintat un SRL-D,iar acum as vrea sa ma angajez ca si administrator.Ce documente am nevoie ca sa ma angajez la propria mea ... (vezi toată discuția)
Contract de munca fara adeverinta de la medicul de familie ContSters242138 ContSters242138 Buna ziua, S-a incheiat un contract de munca cu o persoana, fara adeverinta de la medicul de familie, doar cu adeverinta de la medicina ... (vezi toată discuția)
Cv in dosarul personal Sziv Sziv Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o intrebare. Dosarul personal al unui conducator autocamion trebuie sa contina obligatoriu CV-ul acestuia?? Avand in ... (vezi toată discuția)