bua ziua
as vrea si eu sa stiu daca seful de scara nu tb sa fie trecut la plata intretinerii?(la mine pe scara in familia d-lui sunt 3 persoane iar la asociatie sunt trecute 2).
Sunt platiti?ma gandesc ca tb sa aiba si indatoriri
Va multumesc
Legal vorbind, functia de "sef de scara" nu justifica nici scutiri de la utilitati, nici ale beneficii.
intrucat acesta mai face drumuri prin oras, la diferite institutii, scutind administratorul/presedinte de efort, este "recompensat" printr-o diminuare a contributiei la platile catre asociatie. Mica intelegere. #-o
Seful de scara nu poate avea astfel de facilitati.
Poate este o gresala in inscrisurile din liste.Puteti sa atrageti atentia celui ce
intocmeste intretinerea.
Seful de scara nu este retribuit.Poate primi o prima la sfarsit de an daca s-a
hotarat in A.G.
Sunt asociatii care din anumite motive nu au sefi de scari iar treaba merge foarte bine.Dumneavoastra trebuie sa faceti sesizare scrisa la asociatia de proprietari,cu numar de inregistrare in care sa atrageti atentia despre neregulile observate si veti vedea schimbarea de atitudine a presedintelui si administratorului.Le cade cam greu la ficat cand trebuie sa dea un raspuns scris pentru ca aceste inscrisuri se pot folosi in instanta.Nu faceti sesizari in scris,sesizarile verbale nu au nici o valoare.
Ceilalti vecini sunt de acord cu aceasta situatie?
La noi s-a renuntat la seful de scara din martie si este un dezastru total. Seful de scara era cel care s-a zbatut sa zugraveasca casa scarii, nezugravita din 1981, se ocupa cu achizitionarea si schimbarea becurilor pe fiecare palier, citire apometre, afisare intretinere, urmarea efectuarea curateniei in si-n jurul blocului, sa nu mai spun de subsolul care era un dezastru pina a venit aceasta persoana in bloc. Din martie deja nu mai avem lumina, decit un sg bec , declararea consumului de apa si al locatarilor/apart. este un dezastru sa nu mai spun de subsol care iar creeaza probleme si nimeni nu se implica. V-am exemplificat pe scurt ce facea aceasta sefa de scara, ca este o tinara, inca ceva mergea la asociatie cu fiecare locatar care semnala greseli la intretinere si incerca recalcularea intretinerii. Eu vin cu o intrebare persoana care este deranjata ca la seful dinsului s-a scazut o persoana, adica cam 10-15 lei/ luna ar face toate aceste lucruri gratis? Eu cred ca suntem rai si invidiosi.
Buna ziua
Nu este vorba de 15-20ron,este vorba de lipsa de interes din partea sefului de scara(acesta nu face nimic din ce spuneti d-voastra)dar are pretentia sa fie scazuta de la asociatie 1 pers(pana acum 1 luna nu avea centrala iar gazul se plateste la nr de pers deci valoarea este mai mare de 15ron mai ales iarna cand esti si debransat)