avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu crestere copil

O salariata se afla in concediu pentru crestere copil pe o durata de doi ani. Urmeaza sa revina la serviciu la inceputul anului 2012. In cazul in care angajatorul refuza revenirea pe post a acesteia care sunt consecintele atat pentru angajator cat si pentru salariata? Salariata poate actiona in judecata angajatorul pentru refuzul acestuia? Fac precizarea ca pe perioada cat salariata este in concediu pentru crestere copil activitatea ei a fost preluata de un alt salariat al firmei, numit prin decizie interna pe perioada determinata pana la revenirea din concediu a titularei pe post.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 12:03, 27 Iulie 2011
Salariata trebuie sa depuna la angajator o cerere de incetare a suspendarii contractului individual de munca si de reancepere a activitatii. Angajatorul trebuie sa o primeasca la munca pe acelasi post , daca nu , angajata poate actiona in instanta(daca angajatorul nu restructureaza postul in conditiile legii si nu comunica acest lucru salariatei).
Ce presupune " restructurarea postului de catre angajator in conditiile legii " si cum si cand trebuie angajatorul sa comunice acest lucru salariatei care se afla in concediul pentru inrijirea copilului? Intreb aceste lucruri deoarece chiar azi am aflat de la colegii mei " neoficial " ca functia pe care am fost angajata inainte de inceperea concediului pentru ingrijirea copilului urmeaza sa fie desfiintata printr-un asa zis examen! Va multumesc pentru raspuns !
M-am referit la art.60 alin.2 din Codul muncii republicat . Salariatul aflat in concediu pentru cresterea copilului poate fi concediat numai " pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere la revenirea din cic cu varsta de pana la 1 an MihaelaVerde MihaelaVerde Buna ziua, va rog sa ma lamuriti si pe mine daca angajatorul are voie legal sa ma concedieze la revenirea din CIC cu varsta de pana la 1 an, motivand ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post in concediul de crestere a copilului tumonique tumonique sunt personal civil la politia de frontiera, ma aflu in concediul de crestere a copilului pana la 2 ani pana pe 29.04.2012 si datorita reorganizarii ... (vezi toată discuția)
Poate fi concediată o femeie însărcinată dacă postul pe care îl ocupă s-a desființat? durabaca durabaca Bună ziua, Momentan ma aflu în concediu de crestere a copilului și urmează sa ma întorc la serviciu în toamnă. Doar ca am aflat ca o parte din ... (vezi toată discuția)