avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salar

Buna ziua.Angajatorul este obligat sa acorde sporul de vechime si sporul de noapte? Acordarea acestor sporuri ramane la alegerea angajatorului,sau care sunt sanctiunile (daca sunt) pentru neacordarea lor?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:15, 27 Iulie 2011
Sporul de noapte este obligatoriu:
Art. 126
Salariatii de noapte beneficiaza:
a) fie de program de lucru redus cu o ora fata de durata normala a zilei de munca, pentru zilele in care efectueaza cel putin 3 ore de munca de noapte, fara ca aceasta sa duca la scaderea salariului de baza;
b) fie de un spor pentru munca prestata in timpul noptii de 25% din salariul de baza, daca timpul astfel lucrat reprezinta cel putin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru.
Nu stiu ce sanctiuni poate acorda inspectorii de munca in acest caz.

Sporul de vechime se acorda daca este cuprins in CCM aplicabil, regulament sau CIM.
Sporul de noapte nu este obligatoriu decat daca se merge pe varianta reglementata de art. 126 lit.b c.mun. ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de weekend dascalumihaita64 dascalumihaita64 buna seara!va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare :pentru zilele de sambata si duminica noaptea se acorda ambele sporuri?(spor de noapte<spor de ... (vezi toată discuția)
Calcul spor noapte elispo2000 elispo2000 Pentru un paznic din sistemul bugetar care are un salar de încadrare de 657 lei şi un spor de vechime de 15%, cum se calculează sporul de noapte? Se aplică ... (vezi toată discuția)
Spor pentru munca de noapte andreeastef andreeastef buna ziua,va rog sa-mi spuneti care este sporul pentru munca de noapte.va multumesc (vezi toată discuția)