avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calcul spor noapte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calcul spor noapte

Pentru un paznic din sistemul bugetar care are un salar de încadrare de 657 lei şi un spor de vechime de 15%, cum se calculează sporul de noapte? Se aplică 25% la 657 lei, sau la (657+15%), având în vedere că în prezent sporul de vechime este inclus în salariul de bază? :help: unde găsesc reglementat modul de calcul?
Vă mulţumesc pentru sfatul bun.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:37, 4 Decembrie 2012
toate sporurile se caculeaza la salariul de incadrare.nu se calculeaza spor la spor,indiferent in sistem lucrezi,fie el bugetar sau privat
Mulţumesc mult, o seară bună. #-o (asta era pt. mine, trebuia să gândesc !!!, dar ... am obosit prin acest hăţiş de legi schimbătoare)
Conform art. 126 din Codul muncii, salariatii de noapte beneficiaza:
a) fie de program de lucru redus cu o ora fata de durata normala a zilei de munca, pentru zilele in care efectueaza cel putin 3 ore de munca de noapte, fara ca aceasta sa duca la scaderea salariului de baza;
b) fie de un spor pentru munca prestata in timpul noptii de 25% din salariul de baza, daca timpul astfel lucrat reprezinta cel putin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru.

Prin urmare , Codul Muncii stabileste doua modalitati alternative de compensare a muncii de noapte aratand ca salariatul de noapte beneficiaza, fie de program de lucru redus cu o ora fata de durata normala a zilei de munca, pentru zilele in care efectueaza cel putin 3 ore de munca de noapte, fara ca aceasta sa duca la scaderea salariului de baza, fie de un spor pentru munca prestata in timpul noptii de 25% din salariul de baza.
In consecinta, daca munca de noapte este compensata cu reducerea programului de lucru nu se acorda salariatului si spor pentru munca de noapte sau daca i se acorda spor nu se reduce programul de lucru.

Mod de calcul gasiti aici
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de weekend dascalumihaita64 dascalumihaita64 buna seara!va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare :pentru zilele de sambata si duminica noaptea se acorda ambele sporuri?(spor de noapte<spor de ... (vezi toată discuția)
Spor pentru munca de noapte andreeastef andreeastef buna ziua,va rog sa-mi spuneti care este sporul pentru munca de noapte.va multumesc (vezi toată discuția)