avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedari de proprietati imobiliare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedari de proprietati imobiliare

Am doua case nationalizate in Bucuresti. Se mai pot face cereri de retrocedrae?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 16:27, 27 Iulie 2011
Nu se mai pot face astfel de cereri la acest moment.

Dar, exista si alte cai pentru a intra in posesia proprietatilor; depinde de modalitatea in care au fost confiscate si de actele de proprietate pe
Si eu as fi curioasa ce alte cai de retrocedare exista in momentul de fata, cand termenul de formulare al notificarilor este inchis din februarie 2002 iar Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit prin decizia 33/2008 ca nu sunt admisibile actiunile in instanta pentru retrocedarea/revendicarea acestor imobile in baza dreptului comun, in lipsa unei notificari prealabile in termen...???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

L.10/2001 sca baloisibaloi sca baloisibaloi Unic mostenitor cu certificat de mostenitor din anul 1982, plecat in strainatate din anul 2000. Nu formuleaza niciun fel de cerere de retrocedare a imobilelor ... (vezi toată discuția)
Imobil nationalizat in anul 1951. honoriu filimon honoriu filimon Buna ziua. Doresc sa aflu de la un cunoscator al legii un respuns corect. sint mostenitorul unui imobil teren plus constructie nationalizat in anul 1951. ... (vezi toată discuția)
Art47/legea10/2001 karmena karmena Tatal meu a depus cerere de cumparare in baza Legii 112/1995 a imobilului in care locuia din 1978, in septembrie 1999.La acea data nu exista nici o notificare ... (vezi toată discuția)