avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbaterea succesiunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbaterea succesiunii

buna ziua.as dori sa va adresez o intrebare,ca am niste nelamuriri in legatura cu succesiunea dupa decesul tatalui meu in anul 2005.mama traieste si mai am 4 surori,eu fiind singurul baiat.acum am o sora care vrea sa isi faca casa la parintii mei.eu sint singurul care nu sint deacord cu asa ceva,dar ei totusi au innaintat actele la un notar.am primit deja si o citatie pentru dezbaterea succesorala.surorile mele si mama mea nu au discutat cu mine despre asa ceva ci numai au zis sa merg sa semnez precum ca nu am nici o pretentie din cauza aceasta eu nu cedez ca si cum asi fi obligat.ce ma sfatuiti sa fac?m am gindit sa merg la notarul respectiv nu la data stabilita in citatie pentru ai explica situatia,e bine?multumesc
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 18:04, 27 Iulie 2011
La notar sunteti citat pentru dezbaterea succesiunii, adica pentru stabilirea drepturilor ce se cuvin fiecarui mostenitor si eliberarea unui certificat de mostenitor, in conformitate cu aceste drepturi, iar nu pentru rezolvarea problemei prezentate. In situatia in care nu va intelegeti asupra acestei dezbatteri succesorale, notarul poate suspenda procedura notariala, fiind obligat la aceasta suspendare, pana la rezolvarea neintelegerilor in instanta de judecata. Asa ca ar fi bine sa va prezentatai la notar la data indicata in citatie si sa va expuneti atunci punctul de vedere, solicitind in consecinta, cu arguumentele de fapt si de drept pe care le aveti, suspendarea procedurii notariale, asa cum v-am scris mai sus.
Si cam cat ar costa cheltuielile pentru dezbaterea succesiunii? Si daca nu ma voi prezenta ce se poate intampla? Multumesc!!!!
Dvs. ati acceptat tacit sau expres succesiunea in cele 6 luni de la deces? Daca ajungeti in instanta, atat dvs. cat si ceilalti mostenitori trebuie sa prezentati aceasta dovada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mariafarau@yahoo.com mariafarau@yahoo.com Buna ziua. Am si eu o intrebare. Ce acte trebuie si care sunt demersurile pentru succesiune in urma decesului parintilor . (vezi toată discuția)
Succesiune aureliacio aureliacio Care sunt pasii ce trebuie urmati pentru a demara procedura de succsiune? (vezi toată discuția)
Citatie succesiune stefan44 stefan44 Buna ziua! In urma cu 4 luni a decedat tata.Mas succesorala se compune din terenuri arabile.Mostenitorii /mama si noi,doi fii/ ne-am inteles ca dezbaterea ... (vezi toată discuția)