O persoana de 74 ani care a intocmit un testament la notar prin care mentioneaza ca toate bunurile mobile si imobile sa ramana unei nepoate care trebuie sa-i poarte de grija pana la sfarsitul vietii dar care locuieste la alta adresa,mai poate sa modifice sau sa renunte la acest testament?mentionez ca nici una dintre parti nu a suferit nici un fel de paguba materiala ,singurul lucru pentru care se simte obligata persoana in cauza este ca la intocmirea testamentului, suma achitata notarului a fost facuta de catre nepoata si este aprox.150-170 lei aprox.cu doi ani in urma.De asemena ,mai adaug ca aceasta persoana nu are copii,frati,parinti,aceasta nepoata este cea mai apropiata ruda.Intr-ucat nu a mai dat nici un semn de viata,nici macar de sarbatori nu o felicita,doreste sa renunte si ar dori si un sfat.(de fapt doua)
-daca poate sa anuleze acest testament si daca suma este la fel,mai mare sau mai mica decat la intocmirea lui:
-in eventualitatea ca doreste sa intocmeasca alt testament,cum o sfatuiti sa procedeze si care situatie este cea mai avantajoasa pentru ea:
Va multumesc mult .
- Taxele notariale vor fi aproximativ la fel ca la primul testament
- Recomand incheierea unui testament autentic la notar. Este recomandat de asemenea ca testatorul sa aiba un certificat eliberat de IML sau de o insitutie medicala care sa ateste discernamantul testatorului.
Testament
roxxy_aid
Am si eu o intrebare referitor la un caz.
Domna X doreste sa lase prin testament mostenirea ei unui stranepot "Y"de sora.Mentionez ca aceasta are sotul ... (vezi toată discuția)
Intocmire testament
acinom
Buna ziua,
Matusa mea (are 87 ani) doreste sa faca un testament in favoarea mea pentru toate bunurile sale mobile si imobile.
Am rugamintea sa imi spuneti cu ... (vezi toată discuția)
Testament olograf
arunarun
Buna ziua,
Iata o situatie: tanti batrana , nevazator grad I, fara rude ,la activ cu vreo 20 de testamente facute si desfacute. In prezent ,ultimul ... (vezi toată discuția)