avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... FRAUDA CU TIRUL......
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

FRAUDA CU TIRUL......

In urma unui anunt dat pe internet prin care ne exprimam dorinta de a cumpara ulei si zahar am fost contactati (conform email atasat) de firma XXX SRL acestia facandu-ne cunoscut faptul ca au spre vanzare ulei de floara soarelui.
Am sunat la numarul de telefon din email de mai multe ori si am vorbit cu un domn T care mi-a zis ca poate sa ne livreze la sediul firmei noastre un intreg tir de ulei(27 paleti a cate 750 sticle) la pretul de 5 ron /sticla TVA inclus. I-am explicat ca 27 de paleti este prea mult pentru nevoile noastre din acel moment si am convenit ca sa cumparam doar 22 paleti (16.500 sticle) .
Afacerea fiind facuta telefonic ,ne-am inteles ca in data de vineri 18.03.2011 tirul cu cei 22 paleti sa ajunga la sediul firmei noastre din . Am primit un numar de telefon al soferului pentru a putea sa-l ghidez in caz ca incurca drumul.
In 18.03.2011 am fost sunat de catre domnul T care mi-a zis ca tirul a avut un mic accident si ca soferul va intarzia. Mi-a specificat foarte clar ca la sosirea tirului soferul imi va inmana factura ,iar numai dupa ca voi face plata prin ordin de plata voi putea descarca tirul de marfa de cei 22 paleti . Restul de paleti (5 paleti) urmand sa fie descarcati la Sibiu .
In seara de 18.03.2011 tirul a ajuns la sediul firmei noastre in parcarea "FIRMEI NOASTRE" .Soferul mi-a inmanat un plic in care se afla factura. Am verificat marfa vizual pentru eventuale probleme de calitate sau termene de expirare. Constatand ca nu sunt probleme am plecat spre Banca din localitate unde am platit cu ORDIN DE PLATA toata valoarea facturii adica suma de 82.658 ron reprezentand valoarea a 22 paleti de ulei .
Ajungand iarasi langa tir i-am aratat soferului ordinul de plata si l-am sunat pe domnul T pentru confirmare de primire a banilor. Dupa aproximativ 5 minute domnul T a confirmat ca banii au intrat in cont si ca ne putem apuca de descarcat.
Am descarcat 22 paleti din tir (cantitatea de pe factura) ,restul de 5 paleti ramanand in masina.
Dupa ce am terminat de descarcat tirul ,langa tir au venit 2 indivizi necunoscuti care mi-au solicitat sa incarc din nou tirul pe motiv ca marfa este a dansilor si ca nu au primit banii pentru ea. Le-am specificat faptul ca marfa este a noastra de drept aratandu-le factura si plata prin banca. Cei doi mi-au zis ca domnul T trebuia sa le vireze lor banii pe marfa dupa ce ii primea de la noi.
In urma refuzului nostru de a incarca tirul cu marfa inapoi ,cei doi au devenit nervosi prin urmare am sunat la politie si am solicitat ajutor pentru rezolvarea problemei. La fata locului a ajuns politia locala ,politia economica si garda financiara.
In urma analizei facute de catre organele de control , 22 paleti au ramas in posesia noastra conform facturii atasate ,iar cei 5 paleti ramasi in tir au fost descarcati si lasati in custodia firmei noastre (conform document FACUT DE GARDA FINANCIARA) pana la o data ulterioara.

MOMENTAN a deschise doua procese de catre catre cei doi indivizi reprezentati ai unei firme prin care se solicita returnarea banilor pe ulei pe motiv de talharie, si plata unor daune interese .

Se poate asa ceva???!!
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iulie 2011
CORNEKUS, utilizator
Cel mai recent răspuns: ovidiu7676 , utilizator 01:01, 28 Iulie 2011
nu e talharie din partea DVS. ei -"pagubiti" trebuie sa se judece pentru creanta in instanta cu cel care a vandut marfa dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi s-a reținut o parte din diurnă din cauza faptului că dispecerul nu m-a informat câtă marfă trebuie să încarc. pot să dau firma în judecată? daniel_archip daniel_archip Sunt sofer pe tir si de curand mi sa retinut o suta de euro din diurna pentru ca nu am incarcat 24 de tone de carfoni,ci numai 23 de tone din Germania pentru ... (vezi toată discuția)
Lipsa marfa la un transport popa diana popa diana Va rog am nevoie de ajutor. Avem o comanda de transport de la un client-casa de expeditie cu care am lucrat de mai multe ori pt o cantitate de marfa de 1 ... (vezi toată discuția)