avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mi s-a reținut o parte din diurnă din cauza faptului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mi s-a reținut o parte din diurnă din cauza faptului că dispecerul nu m-a informat câtă marfă trebuie să încarc. Pot să dau firma în judecată?

Sunt sofer pe tir si de curand mi sa retinut o suta de euro din diurna pentru ca nu am incarcat 24 de tone de carfoni,ci numai 23 de tone din Germania pentru Romania la Oradea si cine a oferit cursa respectiva a platit pentru 24 de tone de carfofi net.Intradevar pe actele CMR imi era modificat din 24 de tone in 23 dar dispecerul nu mi-a zis cati paleti trebuie sa incarc sau cate tone,toata marfa era la fel si pentru asta mi-au spus ca e vina mea si ca imi va retine o suta de euro din diurna.este vina mea sau dispecerul nu isi asuma vina ca nu ma informat cate tone si cati paleti trebuie sa incarc?Pot sa ii dau in judecata?multumesc
Ultima modificare: Duminică, 22 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:27, 24 Aprilie 2018
Cine trebuia sa verifice incarcatura, dvs sau dispecerul ?
Buna seara.Normal eu trebuie sa verific marfa incarcata dar numai in momentul in care dispecerul imi spune cate tone si cati paleti sa incarc.marfa pe care am avut-o scrisa in actele CMR ,aceeasi marfa am avut-o si in remorca.la descarcare nu a lipsit nimic din ce s-a incarcat si nu mi sa scris nimic pe actele CMR ca ar fi vreo problema si ca totul este ok.Dupa 2 zile m-a sunat dispecerul si mi-a zis ca trebuia sa incarc 24 de tone de cartofi ...nu 23 de tone si respectivul care a dat comanda de cartofi i-a platit firmei ma-i putin din cauza ca afacerea era la tona-km si din cauza asta au spus ca lea rupt din plata o suta de euro pe care mi-au imputat-o mie

Cornel Vasile a scris:

Cine trebuia sa verifice incarcatura, dvs sau dispecerul ?

Cine a modificat din 24 de tone in 23?

Dvs cand ati plecat nu ati observat sau la descarcare , cand ati predat actele?
Buna seara.Cei de la birouri din Germania de unde am incarcat au nodificat pe acte.dar cate tone erau scrise in acte dupa ce sa modificat atatea tone erau si in remorca.dupa ce am descarcat mi-au semnat actele ca este in regula si am plecat.dupa doua zile m-a sunat dispecerul si mi-a spus ca eu normal trebuia sa incarc 24 de tone net cat era scris prima oara pe acte si nu 23 de tone cat au si fost in remorca.am fost cantarit la plecaredin Germania si asemenea in Oradea la descarcare si nu lipsea nimic din marfa doar ca era modificat pe acte.dar vreau sa precizes ca dispecerul nu mi-a spus cate tone sa incarc si eu cand am vazit 23de tone am plecat.eu nu stiu ce trebuia sa incarc sau cate tone

Cornel Vasile a scris:

Cine a modificat din 24 de tone in 23?

Dvs cand ati plecat nu ati observat sau la descarcare , cand ati predat actele?

Dvs ati verificat ?

Alte discuții în legătură

Lipsa marfa la un transport popa diana popa diana Va rog am nevoie de ajutor. Avem o comanda de transport de la un client-casa de expeditie cu care am lucrat de mai multe ori pt o cantitate de marfa de 1 ... (vezi toată discuția)
Casa de expeditie, marfa a fost furata Rockada85 Rockada85 Buna ziua tuturor, vreau sa fiu cat mai scurt in a imi explica problema. Am o casa de expeditie SRL in Bulgaria, am dat o comanda de transport unei firme din ... (vezi toată discuția)
Rezerve ulterioare receptionarii marfii - caraus unika01 unika01 Buna ziua, Am efectuat un transport marfa tur-retur ca urmare a unei comenzi de transport din partea unei firme de expeditii. Am preluat marfa, am ... (vezi toată discuția)