avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mi s-a reținut o parte din diurnă din cauza faptului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mi s-a reținut o parte din diurnă din cauza faptului că dispecerul nu m-a informat câtă marfă trebuie să încarc. Pot să dau firma în judecată?

Sunt sofer pe tir si de curand mi sa retinut o suta de euro din diurna pentru ca nu am incarcat 24 de tone de carfoni,ci numai 23 de tone din Germania pentru Romania la Oradea si cine a oferit cursa respectiva a platit pentru 24 de tone de carfofi net.Intradevar pe actele CMR imi era modificat din 24 de tone in 23 dar dispecerul nu mi-a zis cati paleti trebuie sa incarc sau cate tone,toata marfa era la fel si pentru asta mi-au spus ca e vina mea si ca imi va retine o suta de euro din diurna.este vina mea sau dispecerul nu isi asuma vina ca nu ma informat cate tone si cati paleti trebuie sa incarc?Pot sa ii dau in judecata?multumesc
Ultima modificare: Duminică, 22 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:27, 24 Aprilie 2018
Cornel Vasile a scris:

Cine trebuia sa verifice incarcatura, dvs sau dispecerul ?

Ce legătură are asta cu diurna? Diurna este pentru nevoi personale în timpul deplasării, nu este salariu, deci nu are legătură cu îndeplinirea sarcinilor de serviciu. Dar dacă forumistul a acceptat să i se dea o parte din salariu sub formă de diurnă, înşelând statul în complicitate cu angajatorul, de aici apare neînţelegerea. Iar surpriza cea mai neplăcută o s-o aibă la pensionare...
S-a mentionat ca i s-a retinut din diurna.

... Sunt sofer pe tir si de curand mi sa retinut o suta de euro din diurna ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa marfa la un transport popa diana popa diana Va rog am nevoie de ajutor. Avem o comanda de transport de la un client-casa de expeditie cu care am lucrat de mai multe ori pt o cantitate de marfa de 1 ... (vezi toată discuția)
Casa de expeditie, marfa a fost furata Rockada85 Rockada85 Buna ziua tuturor, vreau sa fiu cat mai scurt in a imi explica problema. Am o casa de expeditie SRL in Bulgaria, am dat o comanda de transport unei firme din ... (vezi toată discuția)
Rezerve ulterioare receptionarii marfii - caraus unika01 unika01 Buna ziua, Am efectuat un transport marfa tur-retur ca urmare a unei comenzi de transport din partea unei firme de expeditii. Am preluat marfa, am ... (vezi toată discuția)