avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita angajator
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita angajator

In noiembrie 2009 am dat in judecata angajatorul si am cerut in instanta sa mi se recalculeze toate drepturile salariale pe ultimii trei ani (incepand cu nov. 2006).
De asemenea am cerut si actualizarea sumelor ce vor fi gasite ca neachitate catre mine. Expertul contabil numit de instanta a gasit ca angajatorul, aproape in fiecare luna din acesti 3 ani, m-a dezavantajat cu diverse sume care la sfarsitul celor 3 ani s-au ridicat la un total de 8510 lei net.
Instanta hotaraste in sentinta: ''Obliga parata catre reclamant la plata sumei de 8510 lei reprezentand contravaloarea orelor suplimentare si diferenta indemnizatiei de concediu actualizata cu cu rata inflatiei la data platii efective.''

Intrebare:
Ce inseamna actualizarea cu rata inflatiei la data platii efective, avand in vedere ca eu am cerut instantei aceasta actualizare inca din nov. 2009 iar instanta s-a pronuntat in dec. 2010?
Cel mai recent răspuns: rosu gheorghe , utilizator 10:08, 1 August 2011
athe a scris:

adica angajatorul va fi obligat sa achite aceasta suma actualizata cu indicele de inflatie la data cand va fi pusa in executarea hotararea judecatoreasca.


Problema este :incepand cu ce data se face actualizarea, cu data pronuntarii sau cu data nasterii dreptului?!?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indexarea sumelor datorate cu indicele de inflatie rosu gheorghe rosu gheorghe Intr-un proces de drepturi salariale, instanta admite cerere si aproba plata sumelor neacordate angajatului pe perioada nov.2006-iunie 2009, in conformitate cu ... (vezi toată discuția)
Inflatie mcteo mcteo imi spune cineva cum se calculeaza rata inflatiei? de exemplu: in 2008 am incasat 1 miliard de lei - in urma inflatiei cat ar trebui sa incasez acum? la fel ... (vezi toată discuția)
Calcul indice de inflatie Darie Tudor Darie Tudor Salut amicii si pe cei care ma vor...lumina. Tuturor: La multi ani! Dupa lupte seculare care au durat mai bine de 1 an si jumatate X-((motiv pentru care am ... (vezi toată discuția)