avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... amenda de la opc imputata angajatilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

amenda de la opc imputata angajatilor

buna seara.firma la care lucrez a primit amenda de la opc pt produse expirate.patronii au hotarat sa ni se impute tuturor angajatilor.e legal au dreptul sa faca asa ceva?ne poate pune oprire pe salariu?
in fisa dvs de post exista obligatia sa inlocuiti periodic produsele expirate de pe rafturi? daca exista aceasta obligatie atunci angajatorul a procedat corect.
tocmai asta e nu exista asa ceva in fisa postului
asadar;OPC-ul a dat amenda entitatii juridice, nu angajatilor.in cazul in care nu este posibila antrenarea raspunderii prepusilor(angajatilor) comitentul(angajatorul) nu va poate imputa amenda in virtutea art 999-1000 c civ.daca se intampla totusi asa ceva, aveti la indemna o actiune de tragere la raspundere a societii pentru abuzul retinerii din salar pentru fapte neimputabile lor.trebuie sa studiati totusi atat contractul de munca cat si normele interne emise de angajator( tocmai ca nu cumva sa existe vreo clauza ascunsa care sa prevada si obligatia de a lua masuri imediat in cazul expirarii produselor expuse spre vanzare)
d-nule avocat,e vb de un restaurant unii am fost liberi si in timpul acesta sa dat amenda cel care a fost la unca nu sia facut treaba adica seful bucatar
azi cand am venit din libere am aflat de amenda si ca treb sa impartim suma intre noi ca asa vrea patroana

Alte discuții în legătură

Demisie - lichidare polip polip Poate angajatorul sa refuze semnarea lichidarii in cazul in care angajatul are datorii recunoscute in scris fata de firma ? Angajatul poate fi angajat de alta ... (vezi toată discuția)
Angajament de plata CrisiaNyky CrisiaNyky Buna ziua Sunt casiera la un supermarket si am o problema. Un client a venit cu carucior metalic (de supermarket), a scos produsele si le-a pus pe banda pt a ... (vezi toată discuția)
Imputatie in urma inventarierii doina2005 doina2005 acum 4 ani firma a achizitionat mobilier in valoare de 7343 ron,necesar dotari sediului firmei si implicit unei sali ptr scoala de soferi(scoala nu mai ... (vezi toată discuția)