avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general CONTABILITATE PUNCT DE LUCRU
Discuție deschisă în Contabilitate în general

CONTABILITATE PUNCT DE LUCRU

Buna ziua, as dori sa stiu daca pentru un punct de lucru infiintat intr-o alta localitate fata de sediul social contabilitatea de tine cu analitice separate pentru a fii bine definita activitatea punctului de lucru. Mentionez ca activitatea este una care are venituri si cheltuieli proprii, cadrul legal daca se poate.
Administrarea unui condominiu se face conform lg.230/2007 -" organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari" ?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Mircea SCALAT , Contabil 15:46, 1 August 2011
Da, este bine sa tineti contabilitatea pe analitice distincte, pentru a se diferentia de contabilitatea care se tine la sediul societatii. In baza Legii contabilitatii Dvs. puteti crea analitice care sa va ajute in desfasurarea activitatii pe care o intreprindeti. Nu este interzisa crearea acestora.

Referitor la cea de a doua intrebare, va rog deschideti un topic separat, in forumul"Asociatii de proprietari". Va multumesc.
Conform Legii Contabilitatii, contabilitate se tine la sediul societatii, in ce priveste organizarea contabilitatii si politicile contabile aplicate , acesta cad in sarcina Administratorului si a Conducatorului compartimentului financiar contabil.Puteti sa va creati analitice distincte pt fiecare puct de lucru sau centre de cost si de venit.
[ link extern ]
Si la punctul de lucru se poate tine evidenta contabila informatizata, iar la sfarsitul lunii toate fisierele sa fie transferate la sediul societatii pentru inchiderea de luna.
Pentru o mai buna desfasurare se poate lucra cu contul 481-Decontari intre unitate si subunitate.
Si asa cum spunea colega @gabrielle se face transferul fisierelor la sf. de luna prin Cont.481.
Punctul de LUCRU este o subunitate a AGENTULUI COMERCIAL. Transferurile de bunuri si valori se face prin contul 481.
Pentru bunurile gestionate la acel P.L. se deschid analitice disticte, acolo existând prin înfiinţare o altă gestiune.
Pentru eventualele tranzacţii generatoare de VENITURI este bine să aveţi un facturier DISTINCT.
Principalele CHELTUIELI de mentenaţă şi fincţionare a P.L. este corect de a le evidenţia pe analitice distincte, deoarece s-ar putea să vă fie necesară analiza eficienţei economice a acestui P.L.
OBLIGATIVITATE NU EXISTA decât principiile politicii contabile adoptate pe care le APROBAŢI Dvs. şi le dispuneţi spre execuţie subordonaţilor din compertimentul CONTABILITÃŢII proprii, fie că este prin angajaţi-salariaţi proprii fie contactaţi dintre persoane fizice ori juridice legal autorizate..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare avize marfa km km Am un depozit si doua magazine situate in acelasi perimetru (complex comercial). Primesc marfa de la furnizor, intocmesc NIR pe care-l inregistrez in ... (vezi toată discuția)
Registru de casa la punct de lucru paula23 paula23 firma x are 2 pucte de lucru si sediul social la cele doua puncte de lucru se face registru de casa pe fiecare punct de lucru in parte , dar as avea si eu o ... (vezi toată discuția)
Transfer numerar niko79 niko79 Buna ziua! Am o societate cu 2 puncte de lucru (magazine) si sediu. Am pentru fiecare cate un reg. de casa, deci in total 3. La sfarsit de saptamana iau ... (vezi toată discuția)