avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obstructionare racordare la reteaua de gaz metan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obstructionare racordare la reteaua de gaz metan

Buna ziua,

As dori sa stiu ce pot face in urmatoarea situatie.

Locuiesc la o casa in care suntem doi proprietari. Vecina mea este racordata la reteau de gaz metan si doresc sa fac acelasi lucru si eu. Pentru ca nu exista dezmembrare pe casa...cei de la eon imi solicita acordul vecinei ptr racordare.
Aceasta nu este de acord sa ma lasa sa ma racodez fara suma de 3000 Ron ( pe care o considera ea ok - fara sa evalueze cineva cat costa real bransarea in ziua de azi).
Ce pot face in aceasat situatie? Conform legii 351/2004 art 85 lit g ...pot face o declaratie notariala cum ca sunt de acord sa platesc cota parte din investitia facuta de ea. Problema este ca cei de la EON nu accepta declaratia respectiva...pentru ei racordul se face doar cu acordul proprietarului retelei.
Mentionez ca locuiesc in Timisoara.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: GUVERNATOR MG , Consilier juridic 12:55, 28 Iulie 2011
daca si dvs. aveti calitatea de proprietar puteti obtine autorizatia si fara acordul expres al vecinei, insistati la eon sau solicitati precizari la Autoritatea de Reglementare a Gazelor Naturale (ANRGN) Bucuresti...
Dati in judecata societatea EON, solicitand instantei obligarea lor sa va racordeze, intrucat refuzul lor incalca prevederile legale.
Mai inainte, insa, notificati-va vecina sa isi exprime acordul intr-un termen de.... zile, instiintand-o ca in caz de refuz puteti sa o actionati in judecata solicitandu-i despagubiri materiale si morale, pentru cheltuielile suplimentare care v-au fost cauzate de imposibilitatea, in care v-ati aflat, de a va acorda la reteaua de gaze si pentru disconfortul pricinuit de aceasta imprejurare.
Si eu am calitatea de proprietar, numai ca, cutia de gaz este in dreptul partii vecinei, iar din cate am inteles nu se pot pune doua cutii pe o casa cu acelasi numar.
Situatia este asemantoare conditiilor de la cladirile cu mai multe locuinte, adica este suficient bransamentul existent iar dvs. trebuie sa efectuati o extindere a instalatiei de gaze...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate bransa vecinul fara acord notarial la gaz? llacramioara llacramioara Sunt din comuna Cumpana si vecinul meu vrea sa se branseze in cutia de gaz, care este pusa la 50 de cm de hotar pe gardul meu. Acesta ne fiind gard intre mine ... (vezi toată discuția)
Utilitati retea gaze si electricitate Georgeta2012 Georgeta2012 Buna ziua, Avem un teren pe care ne-am construit casa, toti proprietarii am fost \\"nevoiti\\" la cumparare sa lasam drum de acces de 9 m latime. Ideea e ca ... (vezi toată discuția)
Racord gaz la retea privată diana.moldovan diana.moldovan In situatia in care Compania de gaz mi-a dat acordul pentru racord la gaz fara sa verifice ca apartine unei retele private, cum pot proceda? Îi pot da in ... (vezi toată discuția)